Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΟ σημαντικός λόγος που πρέπει πάντα να κοιμόμαστε γυμνοί

Ο σημαντικός λόγος που πρέπει πάντα να κοιμόμαστε γυμνοί

Όσο βαραίνει ο χειμώνας, τόσο προσθέτουμε στις στρώσεις από παπλώματα και σεντόνια στο κρεβάτι μας, βγάζοντας από τη ναφθαλίνη τις πιο παχιές πιτζάμες που έχουμε για να ζεσταθούμε. Η επιστήμη όμως λέει πως θα κοιμόμασταν καλύτερα αν τα πετούσαμε όλα…από το σεντόνι και κάτω.

Παρά τον ψυχρό καιρό, το να πετάξουμε τις πιτζάμες μας και να κοιμηθούμε γυμνοί είναι ο καλύτερος τρόπος για ύπνο, σύμφωνα με την ειδικό Sammy Margo που μίλησε στη New York Post.

Ο ρόλος της θερμοκρασίας σώματος

«Η θερμοκρασία του σώματός σας παίζει καθοριστικό ρόλο στη χρονική στιγμή του ύπνου σας», είπε η Margo, φυσιοθεραπεύτρια της εταιρείας κρεβατιών Dreams με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. «Συνδέεται με τον κιρκάδιο ρυθμό σας -το εσωτερικό ρολόι του σώματος που ελέγχει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης».

«Το να πέφτεις σε βαθύ ύπνο συνδέεται με την πτώση της θερμοκρασίας σώματος, και επομένως το να αφήνεις το σώμα σου να κρυώσει λίγο βγάζοντας τις πιτζάμες σηματοδοτεί στον οργανισμό πως είναι ώρα να κοιμηθεί».

«Το να είσαι γυμνός τους πιο κρύους μήνες θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη “σύσφιξη” της σχέσης μας με τον σύντροφό μας, οδηγώντας σε αυξημένη σωματική και συναισθηματική οικειότητα», πρόσθεσε η Margo. Αυτό συμβαίνει επειδή η επαφή δέρμα με δέρμα αυξάνει την παραγωγή ωκυτοκίνης, της ορμόνης που σχετίζεται με την αγάπη και το συναισθηματικό «δέσιμο».

Τι λένε οι έρευνες

Σύμφωνα με μελέτες, ο γυμνός ύπνος έχει όλα τα προαναφερθέντα οφέλη. Εκτός από το να βοηθά τους ανθρώπους να ρυθμίζουν τον κιρκάδιο ρυθμό τους ενώ έχουν την ιδανική θερμοκρασία σώματος, μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία του δέρματος, η οποία επηρεάζεται άμεσα από τον χρόνο ύπνου.

Ο γυμνός ύπνος μειώνει επίσης το στρες και το άγχος, αποτρέπει την αύξηση βάρους, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2, προάγει την υγεία του κόλπου, αυξάνει την ανδρική γονιμότητα, ενισχύει την αυτοεκτίμηση και όπως περιέγραψε η Margo νωρίτερα, μπορεί να βελτιώσει τις ρομαντικές σχέσεις.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα