Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΜπουρλά: Σε συζητήσεις με 90 χώρες για το χάπι της Pfizer- Η...

Μπουρλά: Σε συζητήσεις με 90 χώρες για το χάπι της Pfizer- Η τιμή, η παραγωγή και η διάρκεια θεραπείας

Η Pfizer είναι σε συζητήσεις με 90 χώρες για το χάπι που ανέπτυξε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ αναμένει ότι θα παράξει 50 εκατομμύρια τέτοιες θεραπείες την επόμενη χρονιά, δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Σε δηλώσεις του, ο CEO της Pfizer δήλωσε πως η εταιρεία ελπίζει να υποβάλει αίτηση για την έγκριση του φαρμάκου έως τις 25 Νοεμβρίου, ενώ αναφέρθηκε και στην τιμή της θεραπείας, αλλά και το τι έδειξαν οι δοκιμές σε ό,τι αφορά στις παρενέργειες.

«Είναι υπέροχες ημέρες για την ανθρωπότητα, ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του εμβολίου», δήλωσε στο CNN. «Είναι σημαντικό ότι από αυτή την ομάδα ανθρώπων, αντί να πάνε 10 στο νοσοκομείο, θα πάει μόνο ένας», συμπλήρωσε αναφερόμενος στο χάπι, επισημαίνοντας ότι η χρήση του «θα σώσει εκατομμύρια ζωές». Όταν ρωτήθηκε για το πότε αναμένεται η έγκριση του χαπιού, σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από τον FDA, σε ό,τι αφορά στις ΗΠΑ και τον ΕΜΑ για την ΕΕ. «Σκοπεύουμε να κάνουμε αίτηση το συντομότερο δυνατόν, ελπίζουμε πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών (25/11)», συμπλήρωσε.

Ακόμη, δήλωσε ότι η Pfizer εκτιμά πως θα μπορέσει να παράξει 500 εκατομμύρια χάπια τον επόμενο χρόνο. «Αυτό είναι 50 εκατομμύρια θεραπείες. Κάθε μία διαρκεί πέντε ημέρες, με δύο χάπια την ημέρα», εξήγησε, ενώ συμπλήρωσε πως η εταιρεία εξετάζει το αν μπορεί να παράξει περισσότερα χάπια.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκτίμησε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα είναι διαθέσιμη η μισή ποσότητα από την παραγωγή των χαπιών για την επόμενη χρονιά.

Οι δοκιμές για τους ασθενείς υψηλού κινδύνου σταμάτησαν, σημείωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά, αλλά θα γίνουν άλλες δύο. Η μία αφορά ασθενείς χωρίς υποκείμενα νοσήματα και η άλλη χορήγηση του χαπιού σε επαφές του ατόμου που νοσεί, για να διαπιστωθεί αν αυτό μπορεί να κάνει διαφορά στην προστασία από τον κορωνοϊό.

Όσο για τις παρενέργειες, ο CEO της Pfizer σημείωσε ότι εκείνοι που πήραν το χάπι εμφάνισαν πολύ λιγότερες σε σύγκριση με εκείνους που τους χορηγήθηκε το placebo, στη δοκιμή. «Σε ό,τι αφορά τις σοβαρές παρενέργειες, είχαμε 1,7% στην ομάδα που έλαβε το χάπι και 6% στην ομάδα του placebo», είπε και σημείωσε ότι πρόκειται για παρενέργειες που εμφανίζονται λόγω της ασθένειας.

Συζητήσεις με 90 χώρες

Σε συνέντευξη στο CNBC, ο Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι η Pfizer είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με 90 χώρες, για το χάπι για τον κορωνοϊό.«Προφανώς πολλές από αυτές περίμεναν να δουν πώς θα πάνε τα πράγματα σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα και πιστεύω ότι αυτό είναι τώρα ο καταλύτης για να προχωρήσουν όλες αυτές οι συζητήσεις και πιστεύω ότι αρκετά σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για συμβόλαια», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το πόσο θα κοστίσει το φάρμακο, απάντησε ότι θα προσφερθεί σε λογική τιμή, συγκρίσιμη με εκείνη του αντίστοιχου σκευάσματος της Merck. «Αυτό αφορά τις χώρες υψηλού εισοδήματος, ενώ θα έχουμε χαμηλότερες τιμές για χώρες μεσαίου εισοδήματος και επεξεργαζόμαστε λύσεις για εκείνες με χαμηλό εισόδημα», πρόσθεσε.

 

Πηγή:Lifo

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα