Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΚορωνοϊός: Πόσες πιθανότητες δίνει η Moderna για την εμφάνιση νέων επικίνδυνων μεταλλάξεων

Κορωνοϊός: Πόσες πιθανότητες δίνει η Moderna για την εμφάνιση νέων επικίνδυνων μεταλλάξεων

Μία στις πέντε πιθανότητες να προκύψουν νέες παραλλαγές Covid-19 που είναι πιο επικίνδυνες από τις τρέχουσες, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι τα ευάλωτα άτομα, όπως οι ηλικιωμένοι και οι ανοσοκατεσταλμένοι, θα χρειάζονται ετήσιες ενισχυτικές δόσεις για προστασία από στελέχη που έχουν παρόμοια μολυσματικότητα με το omicron, δήλωσε την Πέμπτη ο CEO της Moderna Στεφάν Μπανσέλ σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

Η Moderna εργάζεται για να καθησυχάσει τους επενδυτές σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξής της, καθώς τα νέα κρούσματα μειώνονται μετά τη χειμερινή εξάπλωση της υψηλής μεταδοτικότητας όμικρον. Ωστόσο, η υποπαραλλαγή BA.2 της omicron συνεχίζει να κυκλοφορεί, οδηγώντας σε ανησυχίες σχετικά με την αναζωπύρωση και την εμφάνιση νέων στελεχών του ιού με μεγαλύτερη ισχύ να μολύνουν και να προκαλούν σοβαρή νόσηση.

«Νομίζω ότι υπάρχει 80% πιθανότητα οι παραλλαγές που θα δούμε στο μέλλον να είναι διαχειρίσιμες από άποψη σοβαρότητας και παραγωγής εμβολίων», είπε ο Μπανσέλ στη συνέντευξη. «Αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πάντα πολύ προσεκτικοί, γιατί υπάρχει 20% πιθανότητα να συμβεί κάτι σε ορισμένες από τις νέες παραλλαγές και να είναι πολύ επιθετικές».

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα