Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΗ θέση της Ελλάδας σε εμβολιασμούς στην Ευρώπη και τον κόσμο (γράφημα)

Η θέση της Ελλάδας σε εμβολιασμούς στην Ευρώπη και τον κόσμο (γράφημα)

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του World in Data, στην κορυφή της κατάταξης μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. βρίσκεται η Μάλτα με ποσοστό 11,83%.

 

Ακολουθούν η Ουγγαρία και η Δανία όπου επίσης έχει εμβολιαστεί άνω του 11% του πληθυσμού, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Λιθουανία με ποσοστό 10,3%

Η Ελλάδα είναι η πέμπτη χώρα στην κατάταξη των χωρών της Ε.Ε. με βάση το ποσοστό των κατοίκων που έχουν ήδη εμβολιαστεί για τον κορονοϊό.

.

Στην αμέσως επόμενη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 9,83% ενώ ακολουθούν Πολωνία, Εσθονία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία.

Στο σύνολο των χωρών της Γηραιάς Ηπείρου η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η θέση, ενώ επικεφαλής με ποσοστό 32,33% βρίσκεται η Βρετανία.

Στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται το Ισραήλ με το εντυπωσιακό ποσοστό του 96,3% από το οποίο προκύπτει εύλογα το συμπέρασμα πως είναι θέμα ίσως λίγων ακόμα εβδομάδων για να ολοκληρώσει η χώρα το πρόγραμμα του εμβολιασμού για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ακολουθούν οι Σευχέλλες με ποσοστό 83,6%, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ποσοστό 64,4%, η Βρετανία, οι Μαλδίβες με 26,6% και οι ΗΠΑ με 24,9%.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα