Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΕφαρμογή στο κινητό θα κάνει τεστ Covid - 19

Εφαρμογή στο κινητό θα κάνει τεστ Covid – 19

Τεστ Covid-19 με εφαρμογή για smartphone δοκιμάζεται για να ελέγχει την ύπαρξη της νόσου.  Μετά τα rapid test και τα self test μια νέα εποχή δοκιμών για την καταπολέμηση του κορονοϊού ξεκίνησε.

Σύμφωνα με την εταιρία Semic RF,  η εφαρμογή έχει ήδη δοκιμαστεί σε περισσότερα από 70.000 άτομα. Πρόκειται για μια εφαρμογή που μπορεί να επεξεργαστεί έως και ένα εκατομμύριο σαρώσεις στο μάτι ανά δευτερόλεπτο. Ενώ σε μόλις τρία λεπτά μπορεί να εντοπίσει τον φορέα της νόσου με επιτυχία 95%. Χρησιμοποιεί μια φωτογραφία του ματιού που έχει ληφθεί με ένα smartphone και αναγνωρίζει τον ιό μέσω μιας συμπωματικής φλεγμονής που ονομάζεται «ροζ μάτι».

Η Semic RF που εδρεύει στη Γερμανία, ανέπτυξε την εφαρμογή σάρωσης σε συνεργασία με επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα περιμένει την έγκριση της.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται ότι είναι μια μέθοδος ασφαλής, μη επεμβατική και φιλική προς το περιβάλλον. Το SEMIC EyeScan® είναι μια διεθνώς κατοχυρωμένη, καθαρά μη επεμβατική διαδικασία για τεστ Covid-19. Με μια φωτογραφία του δεξιού ή του αριστερού ματιού (η αξιολόγηση στο αριστερό μάτι είναι ταχύτερη) με οποιοδήποτε smartphone που είναι σε σύνδεση στο internet. Το σύστημα διαβάζει επίσης την ασθένεια από πιθανή επιπεφυκίτιδα, τρέχουσα αρτηριακή πίεση, παλμό και θερμοκρασία σώματος του εξεταζόμενου ατόμου.

Το SEMIC EyeScan® καθορίζει επίσης εάν ένα ελεγμένο άτομο μπορεί να έχει μολυνθεί με τον ιό SARS-CoV-2 σε προγενέστερη χρονική στιγμή ενώ αναγνωρίζει όλες τις γνωστές μεταλλάξεις.

Ο ψηφιακός προσδιορισμός των ευρημάτων μπορεί να αποθηκευτεί σε συσκευές όπως smartphone, tablet ή υπολογιστές. Επίσης μπορεί να σταλθεί  αυτόματα και, στις υγειονομικές αρχές, τις κινητές μονάδες. Ενώ σύμφωνα με την εταιρία, με τη λειτουργία γεωγραφικής ανίχνευσης,  μπορεί να πραγματοποιηθεί παρακολούθηση υψηλής ταχύτητας αλυσίδων λοίμωξης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα