Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΕξαδάκτυλος : Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η...

Εξαδάκτυλος : Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση

Το δίλημμα σχολεία ή λιανεμπόριο θέτει εκ νέου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθιστώντας σαφές πως προτιμά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Όπως εξηγεί σε ανάρτησή του στο twitter : «Μεταξύ του πατέρα που ζητά να ανοίξει το μαγαζί του και του παιδιού που θέλει να πάει στους συμμαθητές και τη δασκάλα του, νομίζω προηγείται ο πατέρας. Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η Τηλεεκπαίδευση».

 

Το δίλημμα «λιανεμπόριο ή σχολεία» κλήθηκε να το αντιμετωπίσει η επιτροπή των ειδικών και όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Open, «ή το ένα θα γινόταν ή το άλλο. Η πλειοψηφία απάντησε το σχολείο, η μειοψηφία το λιανεμπόριο. Τα διλήμματα αυτά, που είναι σκληρά και δύσκολα τα θέτει η άνιση μάχη που δίνουμε με τον ιό. Κατά τη δική μου άποψη, είναι σημαντικότερο να κρατηθεί η δουλειά και το εισόδημα του σπιτιού από το να επιστρέψει το παιδάκι στο φυσικό του περιβάλλον μια εβδομάδα νωρίτερα», είπε.

«Αυτό που έχει σημασία είναι η έναρξη να γίνει με ασφάλεια»

Αυτό που ανησυχεί τον κ. Εξαδάκτυλο είναι η χρονική στιγμή που ανοίγουν τα σχολεία, αν και όπως ανέφερε, δεν έχει πλέον σημασία εφόσον η απόφαση για το άνοιγμά τους έχει παρθεί.

Πρέπει να καταβάλλουμε όλοι μια προσπάθεια ώστε αυτό το πρώτο βήμα άρσης του lockdown να γίνει με ασφάλεια. Εδώ θα παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο οι γονείς, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια να μη δουν το άνοιγμα των σχολείων ως μια ευκαιρία κοινωνικοποίησης δικής τους. Δηλαδή θα πρέπει να μην το δουν σαν μια ευκαιρία να συναντηθούν οι γονείς των παιδιών που αναπτύσσουν και φιλικές σχέσεις μεταξύ τους, να μην συναντιούνται το πρωί ή το μεσημέρι να πιουν καφέ η να συζητούν, γιατί ειδικά την ώρα που κάνουμε διάλειμμα ή πίνουμε καφέ, κατεβαίνουν οι μάσκες και εκεί υπάρχει διάδοση του κοροναϊού», τόνισε.

Αναφορικά με τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης ο κ., Εξαδάκτυλος είπε ότι αν είναι ασφαλές το περιβάλλον, όλα πρέπει να ανοίξουν κι αυτό εξαρτάται απο τη μικρή διασπορά του ιού στην κοινωνία και την άρση της η ασφυκτικής πίεσης που υφίσταται το ΕΣΥ.

«Δεν είπε κανείς ότι πρέπει να καθόμαστε σε αυτή τη μίζερη κατάσταση, αλλά αυτό θα το καθορίσουν τα δεδομένα που θα πρέπει να δείχνουν μικρή διασπορά του ιού στην κοινότητα και να αρθεί η ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας», επεσήμανε. Είναι η πρώτη φορά – το Σάββατο- που εντοπίζεται μείωση της τάξεως του 7-8% στις εντατικές, το οποίο είναι παρήγορο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Πάντως, ανασταλτικός παράγοντας για το άνοιγμα και των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων είναι οι «κόκκινες περιοχές» στην Αττική, αφού ο αριθμός των νοσηλευομένων αυξήθηκε. «Δεν είμαστε σε αυτή τη φάση της ευδαιμονίας που όλα είναι πίσω μας. Κάνουμε διστακτικά βήματα όπου είναι απολύτως αναγκαία», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα