Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΔ. Κούβελας: «Όχι» σε αναστολή του εμβολίου AstraZeneca

Δ. Κούβελας: «Όχι» σε αναστολή του εμβολίου AstraZeneca

Τη θέση ότι δεν πρέπει να σταματήσει ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca διατύπωσε ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο» και θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τη χορήγηση ασπιρίνης που θα λειτουργούσε αποτρεπτικά σε περιστατικά θρόμβωσης.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6» εξήγησε, ο ίδιος ήταν αντίθετος στη γρήγορη αδειοδότηση των εμβολίων όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει κανείς να είναι συντηρητικός στις θέσεις του, ωστόσο, όπως πρόσθεσε με την χορήγηση ασπιρίνης θα μπορούσε να επιλυθεί η διασφάλιση αποτροπής των περιστατικών θρόμβωσης.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο κ. Κούβελας είπε πως φαίνεται να μην αποδίδουν τα lockdown, λέγοντας ότι στη χώρα μας εφαρμόζεται ένα από τα σκληρότερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να γίνει πλήρες άνοιγμα της αγοράς. Επιπλέον, ο ίδιος προτείνει να γίνει σωστή επένδυση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, να υπάρχει καλύτερος επιδημιολογικός έλεγχος.

Όπως είπε κάθε οικογένεια πρέπει να έχει τον δικό της γιατρό. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει τα τεστ να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα