Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμη"Βόμβα" Παγώνη: ''Ξεχάστε και το φετινό Πάσχα - Από Σεπτέμβρη χωρίς μάσκες''

“Βόμβα” Παγώνη: ”Ξεχάστε και το φετινό Πάσχα – Από Σεπτέμβρη χωρίς μάσκες”

Την εκτίμησή της για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) η οποία προέβλεψε ότι και το φετινό Πάσχα θα ισχύουν οι περιορισμοί, ενώ όπως είπε το καλοκαίρι θα είναι λίγο καλύτερο από πέρυσι, αλλά με τα μέτρα σε πλήρη ισχύ.

“Θα είμαστε με μέτρα το Πάσχα. Ο στόχος πρέπει να είναι οι εμβολιασμοί. Να τελειώσουμε τέλη Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, να φτάσουμε στο 60%, να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά σιγά να μειωθούν τα μέτρα. Για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσουμε” δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega και την εκπομπή “Live News”.

“Καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Και τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες αν όλα πάνε καλά και θα είμαστε πολύ πιο ελεύθεροι. Αυτό, όμως, αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί” διευκρίνισε η κα. Παγώνη.Η κα. Παγώνη αναφέρθηκε και στην πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας της χώρας μας από τον κορονοϊό, με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και του αριθμού των διασωληνωμένων.

“Θα εκτιμήσουμε όλη την εβδομάδα, να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Τα κρεβάτια στα νοσοκομεία, στις μονάδες ΜΕΘ και στα απλά κρεβάτια, υπάρχει μία αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα κενά κρεβάτια στην Αττική είναι 34% και στην υπόλοιπη επικράτεια είναι περίπου στο 38 με 40” είπε η πρόεδρος.

Τέλος, σε σχέση με το τρίτο κύμα του κορονοϊού, σημείωσε ότι η κορύφωσή του αναμένεται τον Μάρτιο.

“Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση. Όμως θα μπορούμε να περάσουμε κι αυτή τη δυσκολία αν προσέξουμε τα μέτρα. Να προσέξουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που είναι μια παράμετρος δύσκολη και να κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Και στα σχολεία και στα εργοστάσια. Είναι αυτό που θα μας λύσει το πρόβλημα” εξήγησε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα