Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΑύξηση της χρήσης κοκαΐνης κι αντικαταθλιπτικών δείχνουν τα λύματα

Αύξηση της χρήσης κοκαΐνης κι αντικαταθλιπτικών δείχνουν τα λύματα

Τα λύματα δεν δείχνουν μόνο τη διασπορά του κορονοϊού στα αστικά κέντρα, αλλά και τη χρήση ουσιών. Ο Νίκος Θωμαΐδης τόνισε πως παρουσιάζεται σημαντική αύξηση στη χρήση κοκαΐνης, αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών.

Η εξέταση των λυμάτων δείχνει αύξηση στη χρήση κοκαΐνης, αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών, όπως είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το φαινόμενο αυτό είναι αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης των ναρκωτικών που παρατηρείται εδώ και περίπου έναν χρόνο σε όλη την Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι αναλύσεις του τριμήνου Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου. Το προηγούμενο διάστημα μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2020 είχαμε σημαντική αύξηση στη χρήση αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών. Η κοκαΐνη έχει αυξηθεί στα λύματα, ως αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης. Αυτό έχει καταγραφεί πανευρωπαϊκά, γι’ αυτό έχουμε και έχουμε περισσότερες συλλήψεις, κατασχέσεις κτλ», είπε ο καθηγητής και συνέχισε: «Εμείς όμως από τον Μάρτιο του 2020 είδαμε αυτή την αύξηση σε πραγματικό χρόνο. Αυτό είναι το καλό με την ανάλυση των λυμάτων, ότι σε πραγματικό χρόνο, σε χρόνο μηδέν, μπορεί η ανάλυση αυτή να αποτυπώσει ό,τι γίνεται στην κοινότητα. Τότε είχαμε συσχετίσει αυτή την αύξηση, λόγω απομόνωσης, lockdown και περιοριστικών μέτρων»

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα