Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΑλτσχάιμερ: Ένα από τα πρώτα σημάδια που εμφανίζεται όταν παρκάρουμε

Αλτσχάιμερ: Ένα από τα πρώτα σημάδια που εμφανίζεται όταν παρκάρουμε

Το αλτσχάιμερ μπορεί να εμφανίσει πολλά συμπτώματα, όπως για παράδειγμα στα πρώιμα σημάδια του αλλαγές στη διάθεση, άγχος, κατάθλιψη, απώλεια μνήμης, δυσκολία στη συγκέντρωση και άλλα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Mirror ο νευροεπιστήμονας Robert Love αποκάλυψε πως ένα από τα πρώιμα σημάδια της πάθησης μπορεί να εντοπιστεί κατά τη διάρκεια που κάποιος ασθενής παρκάρει το αυτοκίνητο του.

Ο επιστήμονας είπε πως μια μελέτη από τον ψυχίατρο Daniel Amen μέσω σαρώσεων στον εγκέφαλο ατόμων με αλτσχάιμερ έδειξε ότι οι ασθενείς δυσκολεύονται να παρκάρουν ευθεία και ότι αυτό είναι ένα από τα προειδοποιητικά σημάδια της νόσου.

Ακόμα, ο νευροεπιστήμονας έδωσε μερικές συμβουλές για την πρόληψη της νόσου. Είπε πως η αεροβική άσκηση για 20-30 λεπτά την εβδομάδα και η προπόνηση με βάρη βοηθούν στην πρόληψη, καθώς και ο ήλιος και η κατανάλωση μανιταριών.

Επίσης, τόνισε πως ακόμα και ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την πρόληψη της ασθένειας καθώς: «Αν δεν κοιμάστε, ο εγκέφαλός σας δεν λειτουργεί σωστά. Το νούμερο ένα πράγμα είναι ότι ο ύπνος μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους. Η κατάθλιψη είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Επίσης, ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη δημιουργία νέων αναμνήσεων».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα