Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΦορητός σαρωτής ανιχνεύει τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων

Φορητός σαρωτής ανιχνεύει τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων

- Advertisement -

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) ανέπτυξαν τον PointCheck, έναν φορητό σαρωτή που επιτρέπει στους ασθενείς να παρακολουθούν τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων τους και να εντοπίζουν έγκαιρα σημάδια μόλυνσης.

Μία από τις σημαντικότερες παρενέργειες της χημειοθεραπείας είναι η απότομη μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων, η οποία καθιστά τους ασθενείς ευάλωτους σε επικίνδυνες λοιμώξεις. Αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση των περιστατικών καρκίνου και την ανάγκη για την εξεύρεση νέων θεραπειών, ώθησε μια ομάδα ερευνητών από το ΜΙΤ να αναπτύξει μια φορητή συσκευή που παρακολουθεί τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων.

Η Leuko Labs είναι μια πλατφόρμα που προωθεί την ιατρική επιχειρηματικότητα συνδέοντας ερευνητές με καθηγητές του MIT για την αντιμετώπιση κρίσιμων κενών στον τομέα. Οι ιδρυτές της Leuko επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι ο μοναδικός τρόπος παρακολούθησης του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων είναι μέσω αιμοληψίας.

Οι καρκινοπαθείς υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία περίπου κάθε 21 ημέρες. Η χημειοθεραπεία μειώνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων τους και αυξάνει την ευπάθειά τους σε λοιμώξεις.

«Ένας στους έξι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία θα αναπτύξει μια λοίμωξη, όπου τα λευκά αιμοσφαίρια τους είναι κρίσιμα χαμηλά», δήλωσε ο συνιδρυτής της Leuko, Κάρλος Κάστρο-Γκονζάλεζ. «Ορισμένες από αυτές τις λοιμώξεις είναι θανατηφόρες, κάτι που είναι ιδιαίτερα τρομερό επειδή οφείλεται στη θεραπεία και όχι στην ασθένεια» επισήμανε.

Πολλές από τις λοιμώξεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν οι ασθενείς μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων τους. Η Leuko ανέπτυξε μια μη επεμβατική λύση που επιτρέπει στους ασθενείς να ελέγχουν συχνότερα τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων τους, οδηγώντας σε μεγαλύτερη ακρίβεια στις δόσεις της χημειοθεραπείας.

Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

«Οι έρευνες εκτιμούν ότι θα εξαλείψει το 50% των νοσηλειών», δήλωσε στο MIT ο Ωρελιέν Μπουρκάρ, συνιδρυτής της Leuko.

ΕΡΤ

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα