Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΤεχνητή Νοημοσύνη: Το 2024 εξελίσσεται σε χρονιά ορόσημο – Η χρήση της...

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το 2024 εξελίσσεται σε χρονιά ορόσημο – Η χρήση της το πρώτο εξάμηνο έχει σχεδόν διπλασιαστεί

- Advertisement -

Όλο και περισσότερο χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη οι εργαζόμενοι σε διεθνές επίπεδο σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Microsoft σε συνεργασία με το LinkedIn.

Ειδικότερα, το 2024 φαίνεται να εξελίσσεται σε χρονιά ορόσημο για τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς η χρήση των εργαλείων έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τους πρώτους έξι μήνες. Παράλληλα, το 75% των εργαζομένων δηλώνει πως χρησιμοποιεί ήδη εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητά του, ενώ ως βασικότερα οφέλη αναφέρονται η ενίσχυση της δημιουργικότητας, η εξοικονόμηση χρόνου και η αύξηση της παραγωγικότητας.

Σημειώνεται πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 31.000 επαγγελματιών από διαφορετικούς κλάδους και ειδικότητες, σε 31 διαφορετικές χώρες.

Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα το 78% των χρηστών της τεχνητής νοημοσύνης φέρνει τα δικά του εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία του, στην προσπάθεια να συμβαδίσει με τον ρυθμό και τον όγκο της εργασίας, καθώς και να εστιάσει στις πιο σημαντικές εργασίες της καθημερινότητάς του.

Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ωστόσο, ο τρόπος που γίνεται η χρήση της τεχνολογίας χωρίς στρατηγικό δηλαδή πλαίσιο από πλευράς εταιρειών, θέτει τα δεδομένα της εκάστοτε εταιρείας σε κίνδυνο και δεν αφήνει τους εργαζομένους να αποκομίσουν το σύνολο των οφελών που θα μπορούσαν.

ΕΡΤ

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα