Αρχική Επιστήμη Καπραβέλος για AstraZeneca: Να δοθεί η δυνατότητα επιλογής εμβολίου για την 2η...

Καπραβέλος για AstraZeneca: Να δοθεί η δυνατότητα επιλογής εμβολίου για την 2η δόση

Σχετικά με την σύγχυση και την ανησυχία που επικρατεί σε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας μετά τη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών για μη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού στους κάτω των 60, μίλησαν ο διευθυντής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος και ο ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Ο Ν. Καπραβέλος τόνισε ότι είναι επιτακτικό να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί για να αποτραπεί ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας και συνεπώς όσοι δεν πείθονται να κάνουν την δεύτερη δόση του AstraZeneca θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν. «Προέχει να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας για το τέταρτο κύμα. Όλα τα δεδομένα λένε ότι στο τρίτο (κύμα της πανδημίας) δεν είχαμε κανέναν εμβολιασμένο μέσα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», σημείωσε ο Ν. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά του, ο Γ. Παυλάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σύγχυση που έχει προκύψει με τα εμβόλια και επεσήμανε ότι όλα τα σκευάσματα είναι εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματικά.Συνέστησε σε όσους πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη με το ίδιο σκεύασμα, λέγοντας ότι αν υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί το σπάνιο σύνδρομο θα εκδηλωθεί στην πρώτη δόση. «Η δεύτερη δόση είναι πολύ, πολύ, πολύ πιο ασφαλής από την πρώτη, που είναι ασφαλής», σημείωσε ο Γ. Παυλάκης.

- Advertisement -

Must Read