Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΚαθηγητής Γενετικής ΑΠΘ: Κατά 60% η θνησιμότητα του βρετανικού στελέχους (Βίντεο)

Καθηγητής Γενετικής ΑΠΘ: Κατά 60% η θνησιμότητα του βρετανικού στελέχους (Βίντεο)

.

Στη μεταδοτικότητα, αλλά και τη θνησιμότητα που έχει το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού στάθηκε ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης. Συγκεκριμένα, μέσω της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Open αναφέρθηκε στη νέα ιατρική έρευνα που δημοσιεύτηκε σε βρετανικό ιατρικό περιοδικό και αλλάζει σημαντικά τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις μεταλλάξεις.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε ότι η θνησιμότητα του βρετανικού στελέχους του μεταλλαγμένου κορονοϊού που επικρατεί στην Ευρώπη, έχει φτάσει στο 60% σε σχέση με τον πρώτο ιό, ενώ πλέον σύμφωνα με τις μελέτες, η γύρη παίζει καταλυτικό ρόλο στην μετάδοση του ιού.

«Σίγουρα υπάρχει κόπωση, όμως και ο καιρός αυτός οι 10-20 βαθμοί Κελσίου, είναι ιδεώδης για τη διάδοση του ιού. Η ανθοφορία και η γύρη είναι πλέον ένας επιπρόσθετος παράγοντας σε ό,τι αφορά στην μεταδοτικότητα», είπε ο καθηγητής και σημείωσε πως «σε 35 χώρες που έγινε έρευνα και συγκέντρωση δεδομένων -ανάμεσά τους και η Ελλάδα- όπου υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση γύρης, υπήρχε αύξηση κρουσμάτων».

«Γνωρίζαμε ότι το βρετανικό στέλεχος που επικρατεί στην Ευρώπη, έχει τουλάχιστον 50% μεταδοτικότητα από τα προηγούμενα στελέχη. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε 50% προσεκτικότεροι», είπε, για να προσθέσει: «Γνωρίζουμε επίσης ποια από τις 8 μεταλλάξεις του βρετανικού είναι πιο μεταδοτική, άρα όποιος μολύνεται με αυτήν διαδίδει για περισσότερες ημέρες τον ιό».

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα