Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαLockdown – Σχολεία: Σενάριο για άνοιγμα δύο ταχυτήτων

Lockdown – Σχολεία: Σενάριο για άνοιγμα δύο ταχυτήτων

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ανοίξουν σε δύο φάσεις τα σχολεία, μετά τις γιορτές. Δηλαδή, να επιστρέψουν στα θρανία πρώτα οι μαθητές των δημοτικών και στη συνέχεια οι μαθητές των λυκείων και των γυμνασίων.

«Στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά», δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας στον ΣΚΑΪ, αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα. «Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία», τόνισε χαρακτηριστικά το μέλος της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Είπε ακόμη ότι το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων στοχεύει κυρίως στον περιορισμό της κινητικότητας των ενηλίκων.

Για το θέμα των σχολείων ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος απάντησε: «Έχουμε μείνει στην αρχική ημερομηνία, που έχουμε ανακοινώσει, την 7η Ιανουαρίου. Αυτή είναι η πρόθεσή μας και προχωράμε προς τα εκεί».

«Σκοπός είναι με τα μέτρα τα περιοριστικά που έχουμε λάβει -και έχουμε λάβει σκληρά μέτρα, ίσως τα πιο σκληρά στην Ευρώπη, αρκετά πιο γρήγορα από την Ευρώπη αυτές τις εβδομάδες- να τα αξιοποιήσουμε όλοι μαζί για να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο χαμηλότερα. Να μπορέσουμε έτσι να αποσυμφορήσουμε το Σύστημα Υγείας από την πίεση που αντιμετωπίζει. Έτσι ώστε στις 7 Ιανουαρίου να είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε και τα σχολεία μας και άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Αλλά γι’ αυτό χρειάζεται μέχρι τότε πιστή τήρηση των μέτρων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης θα σταματήσουν λόγω των εορτών στις 23 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως «το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί άμεση προτεραιότητα, γιατί τα παιδιά έμειναν εκτός φυσικού περιβάλλοντος για πολύ καιρό. Κλείσαμε τα σχολεία όχι λόγω εσωτερικής διασποράς, αλλά μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου. Στόχος 7 Γενάρη να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο. Δεν υπάρχει σκέψη για άνοιγμα ανά περιφέρεια, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση».

 Διαβάστε Ακόμα