Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΦοιτητική εστία απέκτησε η Καστοριά

Φοιτητική εστία απέκτησε η Καστοριά

Ένα πάγιο αίτημα των φοιτητών για δωρεάν στέγαση, λόγω των υψηλών τιμών στα ενοίκια βρήκε την λύση του.

Ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, εξηγεί ότι πολλά από τα διαμερίσματα στην Καστοριά, λόγω των ιδιοκτητών που προτιμούν την βραχυχρόνια μίσθωση το AirBNB για να έχουν υψηλές απολαβές προκαλούν πρόβλημα στην εύρεση στέγης για μακροχρόνια μίσθωση.

Οι φοιτητές βρίσκονται σε δυσχερή θέση και αδυνατούν να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά, αν και η πόλη δεν είναι στον ίδιο βαθμό τουριστική σε σχέση με άλλες πανεπιστημιουπόλεις όπως τα Ιωάννινα, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Κάποια ξενοδοχεία έκλεισαν λόγω της βραχυχρόνιας μίσθωσης και οι τιμές που δίνονται για τους φοιτητές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.

Προς αντιμετώπιση του προβλήματος, και έπειτα από διαγωνισμό συνήφθη σύμβαση με τον ξενοδόχο, για την εκμίσθωση 60 κλινών, προκειμένου να διατεθούν σε φοιτητές και με σκοπό να συνεχίσουν οι υποψήφιοι φοιτητές να επιλέγουν το πανεπιστήμιο και την πόλη για τις σπουδές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, την περασμένη Τρίτη ξεκίνησε η ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων από τους φοιτητές μέσω του πανεπιστημίου και θα είναι εφικτή έως και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου. Ήδη η ξενοδοχειακή μονάδα έχει εξοπλιστεί με μεγαλύτερα ψυγεία για τα δωμάτια, γραφεία και ότι άλλο χρειάζεται ένας φοιτητής για να ζήσει σε ένα λειτουργικό και ευχάριστο περιβάλλον.

Η σύμβαση που υπεγράφη θα λύσει πολλά προβλήματα, αν και αυτό είναι ένα γενικό πρόβλημα.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα