Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΥπουργείο Παιδείας: Πρόθεση Πιερρακάκη για αλλαγή όλων των σχολικών βιβλίων

Υπουργείο Παιδείας: Πρόθεση Πιερρακάκη για αλλαγή όλων των σχολικών βιβλίων

Να αλλάξει όλα τα βιβλία και να εισάγει στην σχολική εκπαίδευση το “πολλαπλό βιβλίο”, ως δυνατότητα επιλογής από περισσότερα του ενός βιβλία ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι: «Θα αλλάξουν όλα τα βιβλία στην σχολική εκπαίδευση. Θα εισαχθεί το πολλαπλό βιβλίο, δηλαδή η δυνατότητα ενός καθηγητή να επιλέγει από ένα κατάλογο συγκεκριμένων βιβλίων για να διδάξει το μάθημα, επιλογή ενταγμένη βεβαίως στο ίδιο πρόγραμμα σπουδών. Η πιλοτική έναρξη θα γίνει από την έναρξη του σχολικού έτους 2025 και η έγχαρτη μορφή τους θα εισαχθεί στην εκπαίδευση από το 2026».

Ακόμα ο κ. Πιερρακάκης αναφορικά με τον διορισμό 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών στάθηκε στην ιδιαιτερότητα του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και του ιδιόμωρφου θεσμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική πρόθεση για μείωση στο 50% της αναλογίας των μόνιμων με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενώ υπεραμύνθηκε της προτεραιότητας των διορισμών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για φέτος τονίζοντας πως κατά την επόμενη περίοδο προτεραιότητα θα έχει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταλήγοντας πως: «Δεν μπορεί κανείς να λύσει οριστικά το πρόβλημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Μπορεί να προσπαθήσει να μειώσει τον αριθμό τους στο ελάχιστο και να αντιμετωπίζει πολύ γρήγορα τα κενά που δημιουργούνται για διάφορους υπαρκτούς λόγους. Οι αλλαγές στην εκπαίδευση θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο και θα ξεκινήσουν από το Νηπιαγωγείο για να καταλήξουν στο Λύκειο» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, επιμένοντας «στην ανάγκη να συνδυαστούν αυτές με βελτιώσεις στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς όμως να καταργεί κανείς το κεκτημένο τόσων ετών και κυρίως τον αδιάβλητο χαρακτήρα τους».

Τέλος ανέφερε πως οι αλλαγές στα σχολεία θα ακολουθήσουν τις προτροπές του ΟΟΣΑ, προκειμένου η Ελληνική εκπαίδευση να συμπορευτεί με τις παγκόσμιες σταθερές, επαναλαμβάνοντας τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει στο ψηφιακό φροντιστήριο και αυτές που αναμένονται από τον Σεπτέμβριο με την εισαγωγή στο Λύκειο του: «ζωντανού φροντιστηρίου με ερωτήσεις και διδάσκοντες καθηγητές που θα είναι αποσπασμένοι στο υπουργείο Παιδείας». Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά σε θέματα υποδομών, αναφέροντας πως αναζητείται χρηματοδότηση σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών προκειμένου να βοηθηθούν οι δήμοι στο ζήτημα της βελτίωσης των σχολικών υποδομών.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα