Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΥπουργείο Παιδείας: Δεν θα χορηγείται Εθνικό Απολυτήριο χωρίς πιστοποίηση ξένων γλώσσων

Υπουργείο Παιδείας: Δεν θα χορηγείται Εθνικό Απολυτήριο χωρίς πιστοποίηση ξένων γλώσσων

Σημαντικές αλλαγές στα σχολεία της χώρας με την ενίσχυση του Εθνικού απολυτηρίου, και την υποχρεωτική σύνδεση του με τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας αναμένεται να φέρει το υπουργείο παιδείας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας θα υπάρξει θεσμοθέτηση του Εθνικού απολυτηρίου. Έπειτα από την ψήφισή του, οι πρώτοι μαθητές που θα “δουλέψουν” με το συγκεκριμένο σύστημα θα είναι αυτοί που θα φοιτήσουν στην Α’ Λυκείου τον Σεπτέμβριο του 2024. Για τους μαθητές της Β’ το 2025-26 και το 2026-27 για αυτούς της Γ’ Λυκείου.

Στο πλαίσιο αυτό και  με βάση τις πληροφορίες του esos, τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας θα συνδεθούν με την απόκτηση Εθνικού απολυτηρίου. Συνεπώς δεν θα χορηγείται Εθνικό Απολυτήριο χωρίς ο απόφοιτος να μη γνωρίζει κάποια από τις διδασκόμενες ξένες γλώσσες Η επιτυχής ολοκλήρωση του Λυκείου θα οδηγεί στην απόκτηση Εθνικού Απολυτηρίου. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές κατόπιν επιθυμίας τους να το αποκτήσουν δωρεάν μέσω του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας.

Πηγή:dnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα