Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤην κατάργηση της δωρεάν σίτισης των φοιτητών του ΑΠΘ καταγγέλλουν Φοιτητικοί Σύλλογοι

Την κατάργηση της δωρεάν σίτισης των φοιτητών του ΑΠΘ καταγγέλλουν Φοιτητικοί Σύλλογοι

Την προσπάθεια αλλαγής του τρόπου λειτουργίας της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ και την κατάργηση της δωρεάν σίτισης καταγγέλλουν με ανακοίνωση Φοιτητικοί Σύλλογοι του ιδρύματος.

Όπως τονίζουν, «καταγγέλουμε τη προσπάθεια εργολάβου – πρυτανικών αρχών – διοίκησης της Λέσχης να μετατρέψουν το δικαίωμα όλων των φοιτητών στη δωρεάν σίτιση σε ακριβό προνόμιο για λίγους! Δεν θα τους περάσει! Με το «καλημέρα» της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς είδαμε τι σημαίνει να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες μας ακόμα και στη σίτιση ως κόστος και εμείς ως πελατολόγιο για τα κέρδη του εργολάβου!»

«Επιβεβαιώθηκε ότι η επιβολή της κάρτας σίτισης καμία σχέση δεν έχει με την «αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού» & την τάχα «διασφάλιση της σίτισης όλων των φοιτητών» όπως επικαλούνταν οι Πρυτανικές Αρχές & η διοίκηση της Λέσχης.  Αντίθετα φάνηκε ότι αποτελεί προθάλαμο για την θέσπιση αντιτίμου και την κατάργηση της δωρεάν σίτισης για τους φοιτητές! Ήδη με πρόσφατη απόφαση που θέλουν να υλοποιήσουν δωρεάν θα σιτίζονται μόνο όσοι φοιτητές πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που αφορούν την ύπαρξη ανώτερου οικογενειακού εισοδήματος στα 40.000€ (!) και όλοι οι υπόλοιποι θα αναγκάζονται να επιλέγουν ανάμεσα στη προπληρωμένη κάρτα σίτισης για 15 ή 30 μέρες με αντίτιμο 30€ ή 60€ αντίστοιχα! Βάζουν την βάση για την κατάργηση της δωρεάν σίτισης για να αυξάνονται τα κέρδη του εργολάβου! Θα μας βρουν απέναντι τους!», συμληρώνουν στην ανακοίνωση τους οι ΦΣ.

«Όλα αυτά την ίδια ώρα που το κόστος ζωής και σπουδών ολοένα και αυξάνεται, που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα των οικογενειών μας, που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε πανάκριβα ενοίκια με τις Εστίες να καλύπτουν μόλις το 2% των φοιτητών του ΑΠΘ, που χιλιάδες συμφοιτητές μας ακόμα και πρωτοετείς αναγκάζονται να δουλέψουν για να καταφέρουν να σπουδάσουν!

Ως εδώ! Δεν θα ανεχτούμε καμία προσπάθεια χτυπήματος του δικαιώματος μας στη δωρεάν σίτιση στο Πανεπιστήμιο! Όλο το προηγούμενο διάστημα με τους Συλλόγους, την οργάνωση και τους αγώνες μας βάλαμε φρένο στα σχέδια τους! Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα!», τονίζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και διεκδικούν:

-Δωρεάν, καθολική & αναβαθμισμένη σίτιση για όλους τους φοιτητές στη Λέσχη του ΑΠΘ!

-Καμία κάρτα σίτισης ή επιβολή αντιτίμου στους φοιτητές

-Προσλήψεις μόνιμου & σταθερού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για τη λειτουργία της Λέσχης!

Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν σε Φοιτητικό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 11.10 στις 12:00 με έναρξη από τη Πρυτανεία για τη δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα