Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣυρίγος για Βιολογικό ΑΠΘ: Τώρα θα φυλάμε και τα ντουβάρι

Συρίγος για Βιολογικό ΑΠΘ: Τώρα θα φυλάμε και τα ντουβάρι

«Η αστυνομία φύλαγε τον χώρο, τους εργαζόμενους που πήγαιναν για να φτιάξουν την βιβλιοθήκη και μετά έφευγε. Από ένα σημείο και έπειτα προβληματίζεσαι τι πρέπει να φυλάς. Θα φυλάμε και τα ντουβάρια πλέον. Η βιβλιοθήκη θα γίνει οπωσδήποτε, η βία θα ξεριζωθεί. Απλώς είναι κάτι το οποίο είναι εγγενές στο ελληνικό πανεπιστήμιο και δεν μπορεί να αλλάξει από την μια μέρα στην άλλη» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Άγγελος Συρίγος, σχετικά με τις καταστροφές στο Βιολογικό τμήμα του ΑΠΘ.

Η βία που στα ελληνικά πανεπιστήμια υπάρχει εδώ και δεκαετίες, για να μπορέσει να ξεριζωθεί θέλει δουλειά, σύμφωνα με τον κ. Συρίγο. «Τα τελευταία δύο χρόνια, καταρχήν, επιτρέψαμε να μπαίνει η αστυνομία όπου υπάρχει πρόβλημα, αρχίσαμε και κλείναμε συστηματικά όλες τις καταλήψεις που υπάρχουν στα πανεπιστήμια, έκλεισε αυτή η κατάληψη που υπήρχε 35 χρόνια, στην Αθήνα είχαμε αντίστοιχα την κατάληψη του κτηρίου Γκίνη και την κατάληψη του Βανκούβερ. Κλείνοντας αυτά παύεις να έχεις τόπους συγκεντρώσεων αυτών των μπάχαλων μέσα στα πανεπιστήμια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος.

Όσο αφορά στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ολοκληρώνει τώρα την εκπαίδευσή της, ανέφερε ο ίδιος. «Ξεκίνησε τέλη Ιανουαρίου και τελειώνει στο τέλος του Μαΐου. Θα είναι μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια» σημείωσε. Ωστόσο περιγράφοντας την πραγματικότητα, προσέθεσε «πείτε ότι υπήρχε η πανεπιστημιακή αστυνομία, το βράδυ σε έναν χώρο σαν το Αριστοτέλειο, πόσοι θα χρειάζονταν, 200-300 άτομα για να περιπολούν αυτούς τους τεράστιους χώρους; Επίσης η πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι άοπλη, δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τύπους με βαριοπούλες, πάλι θα πρέπει να μπει η κανονική αστυνομία. Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι για να λύνει μικροπροβλήματα όταν υπάρχουν. Δεν είναι για να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Γι’ αυτό από σήμερα μέσα στους χώρους του Βιολογικού που χτίζεται η Θεσσαλονίκη θα είναι η κανονική αστυνομία».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα