Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣυνεχίζονται οι καταλήψεις σε περισσότερες από 150 σχολές

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε περισσότερες από 150 σχολές

Συνεχίζεται η αναταραχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με φόντο την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ. Περισσότερες από 150 σχολές σε όλη τη χώρα βρίσκονται υπό κατάληψη ενώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ομάδα φοιτητών ανακατέλαβε τη Νομική Σχολή λίγες ώρες μετά την αστυνομική επιχείρηση και την εκκένωση των χώρων του τμήματος τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Στο «κόκκινο» παραμένει ο χάρτης των καταλήψεων στα πανεπιστήμια καθώς κλειστό είναι ένα στα δύο ΑΕΙ και ο συνολικός αριθμός των τμημάτων που βρίσκεται υπό κατάληψη ξεπερνά τα 150. Οι φοιτητές προχωρούν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε γενικές συνελεύσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών με τους αντιδρώντες να προαναγγέλλουν συνέχιση και κλιμάκωσή τους.

Στο ΑΠΘ, σε νέα κατάληψη της Νομικής Σχολής προχώρησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων, λίγη ώρα μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες για την εκκένωση της κατάληψης. Στόχος τους, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους σε τοπικά ΜΜΕ είναι να διατηρηθεί η κατάληψη έως την Τρίτη οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση. Κάλεσαν επίσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο Διοίκησης του Ιδρύματος, με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας. η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «έσπασαν» την κατάληψη και στη συνέχεια αποχώρησαν από το campus του ΑΠΘ. Λίγο αργότερα, ομάδα φοιτητών πραγματοποίησε πορεία εντός του πανεπιστημιακού χώρου και προχώρησε σε νέα κατάληψη του κτηρίου, στήνοντας θρανία στην είσοδο, ενώ εμποδίστηκε η είσοδος σε εργαζόμενους που προσπάθησαν να μπουν στον χώρο.

Μετά την ολοκλήρωση της πρωινής επιχείρησης της ΕΛΑΣ και πριν την νέα κατάληψη από φοιτητές, ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής σε δήλωσή του είχε αναφέρει ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύει την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο στους νόμιμους χρήστες του» και καλούσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες «να προσέλθουν μαζικά στη Σχολή τους, να ζωντανέψουν τις εγκαταστάσεις της και να προετοιμάσουν τις εξετάσεις τους, οι οποίες θα διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα».

Πηγή: athina984

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα