Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΠώς θα γίνει ο Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

Πώς θα γίνει ο Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

Υπό αυστηρούς περιορισμούς θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες για την εορτή των Τριών Ιεραρχών την ερχόμενη εβδομάδα.

Οπως ισχύει εδώ και αρκετούς μήνες, στις σχολικές μονάδες που είναι σε λειτουργία, όλοι οι εορτασμοί γίνονται εντός της τάξης με το κάθε τμήμα να συμμετέχει ξεχωριστά, καθώς λόγω των έκτακτων μέτρων της πανδημίας, αναβάλλονται όλοι οι εορτασμοί με τη συμμετοχή του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού.

Με την απόφαση για την επαναλειτουργία της διά ζώσης διδασκαλίας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια να εκκρεμεί, καθώς σήμερα αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο με οδηγίες ώστε να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός σύμφωνα με τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω της πανδημίας.

Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, παραμονή της ημέρας εορτασμού. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, της οποίας οι σχολικές μονάδες λειτουργούν, οι πρώτες δύο διδακτικές ώρες θα αφορούν τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό, ενώ στη συνέχεια θα τηρηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Στις μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε περίπτωση που συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση και την επόμενη εβδομάδα, ο εορτασμός θα γίνει διαδικτυακά και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην εκπαιδευτική διαδικασία, μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Στην εγκύκλιο προβλέπεται και εκκλησιασμός μαθητών. Ειδικότερα, η εγκύκλιος προβλέπει ότι με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων κι εφόσον οι συνθήκες και τα υγειονομικά μέτρα το επιτρέπουν, δύναται αντιπροσωπεία των μαθητών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής όπου εδρεύει η κάθε σχολική μονάδα.

Υπενθυμίζεται ότι με ΚΥΑ που υπεγράφη στην έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς όλοι οι εορτασμοί αναβάλλονται ,με το υπουργείο να δίνει τη δυνατότητα για περιορισμένες εκδηλώσεις μόνο μεταξύ των μαθητών ανά τμήμα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων.

Στο μέτωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η επαναλειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και η λίστα με τα κρούσματα παρουσιάζει ελαφριά αύξηση, κυρίως από τμήματα που κλείνουν λόγω κρουσμάτων σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με δηλώσεις (ΑΝΤ1) του κ. Νίκου Παπαϊωάννου, πρύτανη του ΕΚΠΑ και καθηγητή Αιματολογίας-Ογκολογίας, δεν παρατηρήθηκε ουσιαστική επιβάρυνση μετά την επιστροφή των μαθητών στα Δημοτικά, ενώ σημείωσε ότι πλησιάζει η περίοδος που θα πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα