Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΠροσεισμικός έλεγχος σε 50.000 σχολικές μονάδες και νοσοκομεία

Προσεισμικός έλεγχος σε 50.000 σχολικές μονάδες και νοσοκομεία

Πάνω από 50.000 δημόσια κτίρια αναμένεται να ελεγχθούν για την αντισεισμική τους δόμηση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ και το ΤΕΕ.                     

Όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. Ευθύμιος Λέκκας, κατά τη διάρκεια των πρώτων ελέγχων, που ξεκίνησαν το 2002, επιθεωρήθηκαν από μηχανικούς μόνο γύρω στα 10.000 κτίρια. «Αυτά είναι απαραίτητο να ελεγχθούν ξανά, υπολογίζουμε συνολικά ότι πρέπει να ελεγχθούν γύρω στις 50.000 κτίρια. Κατά προτεραιότητα, σχολεία, νοσοκομεία, κτίρια που στεγάζουν κρίσιμες  δημόσιες υπηρεσίες, όπως αστυνομικοί σταθμοί, πυροσβεστικοί σταθμοί κλπ», αναφέρει ο κ. Λέκκας.

Σήμερα ο ΟΑΣΠ ανάρτησε στην ιστοσελίδα του την «Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Απογραφής Κτιρίων«,  όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) θα καταχωρήσουν τα στοιχεία ταυτότητας των κτιρίων αρμοδιότητάς τους εντός δύο μηνών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα