Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΠιερακκάκης: Αποβολή μιας ημέρας για χρήση κινητού στο σχολείο - Όποιος βιντεοσκοπεί...

Πιερακκάκης: Αποβολή μιας ημέρας για χρήση κινητού στο σχολείο – Όποιος βιντεοσκοπεί θα αλλάζει σχολείο

Για αυστηροποίηση των ποινών που θα επιβάλλονται στους μαθητές αν χρησιμοποιούν παράτυπα το κινητό έκανε λόγο ο υπουργός παιδείας, κ. Κυριάκος Πιερακκάκης.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο συνέντευξης του στην ΕΡΤ την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου ο κ. Πιερακκάκης δήλωσε ότι υπάρχουν έντεκα αλλαγές στο πως ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, μία από τις οποίες είναι η ύπαρξη νεών κανονισμών αναφορικά με την χρήση κινητών τηλεφώνων εντός του σχολείου από τους μαθητές. «Τα κινητά τηλέφωνα είναι ένα από αυτά τα κομμάτια και αυτή είναι και η διαφορά. Υπήρχε και παλιά μια εγκύκλιος που απαγόρευε τα κινητά τηλέφωνα. Δεν υπήρχε πλαίσιο συνεπειών. Αυτή είναι η αλλαγή που κάνουμε. Έτσι, στην εμφανή κατοχή και χρήση προβλέπεται η ποινή της μιας μέρας αποβολή», εξήγησε.

Αντίστοιχα αναφορικά με τον σχολικό εκφοβισμό, ο υπουργός είπε πως: «Ασχοληθήκαμε πολύ με το μπούλινγκ, και βλέπουμε ότι έχει αυξηθεί ουσιαστικά στα σχολεία. Θα προβλέπεται αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Άπαξ και βιντεοσκοπηθεί ένα παιδί σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή του, όπως έχει προκύψει σε περιστατικά τα οποία έχουν έρθει στην προσοχή μας, εκεί ο μαθητής που βιντεοσκοπεί, θα αλλάζει σχολείο».

Πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα