Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠανελλαδικές Εξετάσεις: Τα θέματα της Άλγεβράς για τους μαθητές των ΕΠΑΛ ανακοίνωσε...

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τα θέματα της Άλγεβράς για τους μαθητές των ΕΠΑΛ ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας

Τα θέματα του μαθήματος της Άλγεβρας στα οποία εξετάστηκαν σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου οι μαθητές των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, τα θέματα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) ΕΠΑ.Λ. είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας χωρίς κάποιο συνδυαστικό θέμα, όμως είναι δυσκολότερα από τα περσινά. Είναι φανερή η ανάγκη για προετοιμασία από τις μικρότερες τάξεις. Αναλυτικότερα η εκτίμηση των θεμάτων είναι η ακόλουθη:

Θέμα Α: Θεωρία χωρίς δυσκολίες.
Θέμα Β: Πολυωνυμική συνάρτηση με αναμενόμενα ερωτήματα.
Θέμα Γ: Υπάρχει ασάφεια στην εύρεση της μέσης τιμής επειδή δίνεται ότι κ πραγματικός αριθμός. Με αποτέλεσμα όλο το θέμα να έχει πρόβλημα.
Θέμα Δ: Το θέμα αυτό θα δυσκολέψει αρκετούς μαθητές. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το Δ4 διότι πρέπει οι μαθητές να βρουν την μονοτονία (που δεν ζητείται) για να προχωρήσουν στην λύση.

Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που έδωσαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές άρχισαν την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου με την εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα