Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΠαιδικοί σταθμοί: Ολονύχτιο θρίλερ... για τους γονείς - Περίμεναν με αγωνία τα...

Παιδικοί σταθμοί: Ολονύχτιο θρίλερ… για τους γονείς – Περίμεναν με αγωνία τα αποτελέσματα

Οι παιδικοί σταθμοί ανοίγουν και οι γονείς προσπαθούν να εξασφαλίσουν μία θέση για τα παιδιά τους. Κάποιοι όπως θα δούμε χρειάστηκε να περιμένουν μία ολόκληρη μέρα…

Μετά τις 21:00 το βραδύ της Τετάρτης (31-08-2022) ανακοινώθηκαν τελικά τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Οικογενειακής και Επαγγελματικής Εναρμόνισης που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και αφορά τη δωρεάν φιλοξενία νηπίων και παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Στη Λέσβο φέτος ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού συνολικά κατατέθηκαν στους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου 1.870 αιτήσεις. Ειδικότερα στο Δήμο Μυτιλήνης δικαιούχοι της ανοιχτής επιταγής εισόδου (voucher) είναι 1.100 άτομα ενώ εκτός δομών με πλήρη φάκελο, θα μείνουν 452 δικαιούχοι.

Στην πόλη της Μυτιλήνης, ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης, δεκάδες γονείς δικαιούχοι των voucher, πολλές ώρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στήθηκαν έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για να προλάβουν να κάνουν την εγγραφή του παιδιού τους πριν εξαντληθούν οι διαθέσιμες θέσεις.

Η αναμονή σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να ξεπεράσει και τις 20 ή ακόμη και τις 24 ώρες. Η κάμερα της ιστοσελίδας stonisi.gr επισκέφθηκε τον 1ο παιδικό σταθμό της Μυτιλήνης όπου μαμάδες, μπαμπάδες ακόμη και παππούδες παιδιών είχαν στηθεί με την καρέκλα ή την πολυθρόνα τους έξω από το κτίριο για να πάρουν σειρά εγγραφής.

Το παράπονο των ξενύχτηδων γονέων ήταν ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη από τους υπεύθυνους των δομών φιλοξενίας παιδιών, να υπάρχει ένας υπάλληλος στις δομές και να καταγράφει τα ονόματα των δικαιούχων που φτάνουν εκεί με προτεραιότητα και να γίνουν οι εγγραφές την επόμενη μέρα ώστε ο κόσμος να μην ταλαιπωρείται.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα