Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΟ γρίφος των σχολείων: Τα σενάρια που εξετάζονται για το άνοιγμα

Ο γρίφος των σχολείων: Τα σενάρια που εξετάζονται για το άνοιγμα

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, με το υπουργείο Παιδείας και την επιτροπή λοιμωξιολόγων να αναζητά τρόπους για την επιστροφή στα θρανία.

Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα «στοιχήματα» της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, μαζί με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, δεδομένου ότι οι δύο αυτές βαθμίδες έμειναν κλειστές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.Πλησιάζουν, μάλιστα, και οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου –με την επιστροφή στα σχολεία να γίνεται όλο και πιο πιεστική.

Ασαφές παραμένει ωστόσο, πότε θα επιστρέψουν στις διδακτικές αίθουσες οι μαθητές του Δημοτικού –αυτό, όπως όλα δείχνουν, θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν οι πόρτες των σχολείων για τους μεγαλύτερους μαθητές.

Το ιδανικό σενάριο, με βάση όσα δήλωσε η κ. Κεραμέως, είναι η επιστροφή των μαθητών να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 5 Απριλίου –κάτι που θα κριθεί από την επιτροπή των ειδικών στη συνεδρίασή τους την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, οι λοιμωξιολόγοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν κάποιες σχολικές τάξεις αλλά και το λιανεμπόριο. Ωστόσο, το σενάριο για παράλληλο άνοιγμα των δύο αυτών δραστηριοτήτων δεν φαίνεται να συγκεντρώνει –προσώρας- πολλές πιθανότητες.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο οι μαθητές της Γ΄Λυκείου να επιστρέψουν στις διδακτικές αίθουσες στις 12 Απριλίου και να ακολουθήσουν κάποιες μέρες μετά οι υπόλοιπες τάξεις της δευτεροβάθμιας.

Το σενάριο αυτό φαντάζει πιο λογικό, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει πως επιθυμεί το άνοιγμα των σχολείων να συνοδευτεί από τη διενέργεια self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς κάθε Δευτέρα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία για την προμήθεια των self test από τα φαρμακεία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί γύρω στις 10 Απριλίου.

Σε μια τέτοια περίπτωση, το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα μετατεθεί για μια εβδομάδα αργότερα –στις 19 Απριλίου- ή ακόμη και μετά το Πάσχα.

Η Νίκη Κεραμέως έχει ξεκαθαρίσει, άλλωστε, πως δεν πρόκειται για γίνουν μαθήματα κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Ωστόσο, η παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου παραμένει υπό εξέταση, όπως έχουν δηλώσει πολλάκις και η υπουργός Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα