Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΝέα απόφαση «σβήνει» απουσίες από χιλιάδες μαθητές

Νέα απόφαση «σβήνει» απουσίες από χιλιάδες μαθητές

Εγκύκλιο που «ανακουφίζει» χιλιάδες μαθητές σχετικά με τις απουσίες στα σχολεία, εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Συγκεκριμένα αφορά απουσίες που έγιναν λόγους ανώτερης βίας από τα σχολεία (πχ ορισμένες διαπιστωμένες επίσημα ασθένειες, στενές επαφές νοσούντων με κορονοϊό, κλπ).

Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει πώς αφορά «απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας ή σχολικές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την εποπτεία και έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. π.χ. συμμετοχή σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2021-22».

Αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου στάθηκε ο αυξημένος αριθμός απουσιών που έχουν συγκεντρώσει μαθητές και θεωρείται απαγορευτικός του χαρακτηρισμού της φοίτησής τους ως «επαρκής».

Ανάλογη εγκύκλιος είχε εκδοθεί και τον Ιανουάριο, σχετικά με την τηλεκπαίδευση -λόγω της τότε κακοκαιρίας. Ανακοινώθηκε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών από την τηλεκπαίδευση των τελευταίων ημερών, εφόσον οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους και διατυπωθεί συγκεκριμένη αιτιολογία, όπως λχ διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Δείτε την εγκύκλιο 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα