Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΜε προβλήματα η νέα σχολική χρονιά σε δύο σχολεία στον Λαγκαδά (Βίντεο)

Με προβλήματα η νέα σχολική χρονιά σε δύο σχολεία στον Λαγκαδά (Βίντεο)

Προβλήματα υγρασίας και στατικότητας σε πολλούς χώρους των σχολικών κτιρίων, στο 1ο και 2ο γυμνάσιο Λαγκαδά, που σοβούσαν από το 2013, διαπιστώθηκαν σε μελέτη που ζήτησε ο Δήμος, ο οποίος τελικά στις 31 Αυγούστου αναζήτησε κοντέινερς για να λύσει το πρόβλημα σχολικής στέγης.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Ιωάννης Ταχματσίδης, η μελέτη παραδόθηκε στον Δήμο με καθυστέρηση, στις 25 Αυγούστου. Ως εκ τούτου, στις 31 Αυγούστου ο Δήμος αναζήτησε κοντέινερς για να λύσει το πρόβλημα σχολικής στέγης, και αυτό δεν είναι εφικτό μέσα σε τόσο μικρό διάστημα.

Ως εκ τούτου, γονείς, εκπαιδευτικοί και Δήμος διαμαρτύρονται για το πρόβλημα που έστω και προσωρινό προκαλεί αναστάτωση στην ζωή της κοινότητος. Με την ακαταλληλότητα των ¾ του σχολικού συγκροτήματος, περίπου 600 μαθητές μένουν χωρίς στέγη.

Ως λύσεις προτάθηκαν η στέγαση μαθητών στο γυμνάσιο Κολχικού ή η στέγαση τους σε οκτώ αίθουσες που είναι ανεξάρτητες από το υπόλοιπο συγκρότημα στον Λαγκαδά, που παρουσιάζει ακαταλληλότητα. Έτσι οι μαθητές από το 2ο γυμνάσιο θα μετακινηθούν στο Κολχικό, ενώ το 1ο γυμνάσιο θα παραμείνει στον χώρο που βρίσκονται οι οκτώ αίθουσες. Όπως εξηγεί ο κ. Ταχματσίδης επειδή αυτές δεν αρκούν θα χρειαστούν επιπλέον άλλες έξι αίθουσες.

Το αίτημα του Δήμου να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση, δεν έγινε δεκτό. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το χρονικό διάστημα έως τις αρχές Οκτωβρίου, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε πρωινή βάρδια αλλά με περιορισμένο ωράριο.

Οι γονείς στο σύνολό τους είναι σύμφωνοι με αυτήν την λύση της πρωϊνής περιορισμένης βάρδιας, και απορρίπτουν την προοπτική της τηλεκπαίδευσης. Το πρόβλημα θα επιλυθεί σε λίγες ημέρες, καθώς Δήμος και μαθητές έλαβαν την διαβεβαίωση ότι οι νέες κατασκευές θα βρίσκονται στον Λαγκαδά στις αρχές του επόμενου μήνα.

 

 

Πηγή ΕΡΤ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα