Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΜετά τις γιορτές θα ανοίξουν τα σχολεία – Οι εισηγήσεις των ειδικών...

Μετά τις γιορτές θα ανοίξουν τα σχολεία – Οι εισηγήσεις των ειδικών για την επιστροφή στα θρανία

Την ώρα που ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα μας, ο πονοκέφαλος για την επιστροφή της κοινωνίας στην κανονικότητα γίνεται όλο και εντονότερος, με το άνοιγμα των σχολείων να προγραμματίζεται για μετά τις 7 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα η παιδίατρος Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει το κλείσιμο των σχολείων, διευκρινίζοντας πως η επιτροπή εισηγείται το άνοιγμά τους μετά τη γιορτή των Φώτων.

«Το σημαντικότερο κριτήριο για άρση των μέτρων είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ και η εικόνα δεν βελτιώθηκε. Οποιαδήποτε αύξηση της κινητικότητας εντός και εκτός σχολικών μονάδων θα επιβαρύνει το ιικό φορτίο. Επιπρόσθετα αμφισβητήθηκε το όφελος γιατί θα υπήρχαν μόλις επτά ημέρες μέχρι να κλείσουν εν νέου τα σχολεία. Η θέση της επιτροπής δεν άλλαξε: Η εκπαίδευση αποτελεί βασική προτεραιότητα σε εμάς. Αν και η τηλεκπαίδευση λειτουργεί πολύ καλά, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική εκπαίδευση. Υποστηρίζουμε ότι δεν παρατηρείται διασπορά εντός σχολικών μονάδων και εισηγούμαστε άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα», σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Μητσοτάκης: Θέλουμε να γυρίσουν τα παιδιά στην τάξη το συντομότερο δυνατόν
Στο θέμα της εκπαίδευσης αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «ανησυχούμε για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα» για να υπογραμμίσει ότι τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας θα πρέπει να τα τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου.

Θέλουμε να γυρίσουν τα παιδιά στην τάξη το συντομότερο δυνατόν, και αυτή τη στιγμή ο προγραμματισμός είναι για τις 7 Ιανουαρίου, τόνισε.

Αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση, σημείωσε πως τα όποια προβλήματα υπήρξαν διορθώθηκαν.

Επισήμανε δε ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες, «στην Ελλάδα δεν φάνηκε ψηφιακό χάσμα», ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο «σκύβουμε στις περιπτώσεις που υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν τεχνολογική υποδομή».

Τι είπε ο Πέτσας
Για το ίδιο ζήτημα ο Στέλιος Πέτσας κατά την έκτακτη ενημέρωση για την άρση των μέτρων, δήλωσε ότι «η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, παρά την μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε: «Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021 και να συνεχιστεί, άρα, η τηλεκπαίδευση. Μέχρι το πρωί (06:00) της ίδια ημέρας παραμένουν κλειστά η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα SuperLeague σε ποδόσφαιρο και BasketLeague σε μπάσκετ). Επίσης παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία».

 

Πηγή:Newpost

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα