Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΜεγάλη ζήτηση για αγγλόφωνο πρόγραμμα του ΑΠΘ

Μεγάλη ζήτηση για αγγλόφωνο πρόγραμμα του ΑΠΘ

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής και η ηγεσία του ΑΠΘ για τη μεγάλη ζήτηση των θέσεων του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος με δίδακτρα στη σχολή και στο ίδρυμα. Εως τώρα έχουν κατατεθεί περί τις 950 αιτήσεις από περισσότερες από 20 χώρες.

Οι αιτήσεις προέρχονται από, ενδεικτικά, Αίγυπτο, Αλβανία, Αυστραλία, Αφγανιστάν, Βιετνάμ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Κίνα, Κύπρο, Λίβανο, Νέα Ζηλανδία, Νότιο Αφρική, Ολλανδία, Σουηδία, Σρι Λάνκα, Τουρκία.

Ο αριθμός εισακτέων ορίστηκε σε 60 φοιτητές ετησίως και τα δίδακτρα σε 12.000 ευρώ ετησίως. Ως προς τα κριτήρια επιλογής των φοιτητών, το ιδρυτικό ΦΕΚ προβλέπει ότι στο πρόγραμμα θα μπορούν να εγγράφονται αλλοδαποί απόφοιτοι λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων με φυσική έδρα στην αλλοδαπή. Επίσης, κριτήριο εισαγωγής είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Β2 ή TOEFL (με βαθμό τουλάχιστον 79/120).

Ως προς τον τρόπο επιλογής τους, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε διαδικτυακές εξετάσεις με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και τέλος θα υπάρχουν αξιολόγηση του βιογραφικού τους και συνέντευξη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα