Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΚορωνοϊός: «Σταυρόλεξο» τα μέτρα για τα σχολεία - Πότε θα κλείνουν τα...

Κορωνοϊός: «Σταυρόλεξο» τα μέτρα για τα σχολεία – Πότε θα κλείνουν τα τμήματα

Με αυξημένο αριθμό rapid test και όχι με το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος θα αντιμετωπίζεται το πρόβλημα νόσησης από κορωνοϊό ενός μαθητή ενώ η αναστολή λειτουργίας ενός σχολικού τμήματος, θα προχωρά όταν βρεθούν θετικοί στον κορωνοίό το 50% συν ένας των μαθητών όπως εισηγείται η Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Επιτροπής εισηγούνται επίσης, σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος «στενές επαφές» λογίζονται ο «διπλανός» του ασθενή μαθητή  καθώς και αυτοί που κάθονται στο μπροστινό και πίσω θρανίο –  Αν οι μαθητές αυτοί είναι εμβολιασμένοι θα υποβάλλονται σε self test την 1η και την 7η ημέρα από την βεβαίωση του κρούσματος. Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Αν είναι ανεμβολίαστοι , ο διπλανός στο θρανίο μαθητής μπαίνει σε καραντίνα. Όσοι κάθονταν στα δύο θρανία, μπρος και πίσω από τον θετικό στον κορωνοϊό μαθητή, μπαίνουν σε καραντίνα εάν δεν φορούσαν σωστά ή καθόλου τη μάσκα. 

Στο σχολείο, οι μαθητές αυτοί επιστρέφουν μετά από μία εβδομάδα και μετά από αρνητικό rapid test.

Οι υπόλοιποι μαθητές του σχολικού τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι, θα κάνουν ένα rapid test και στη συνέχεια τα δύο self test, τα οποία τους διατίθενται εβδομαδιαίως.

Για τα εμβολιασμένα παιδιά, ισχύει η διενέργεια των 2 self test, στην αρχή και το τέλος των επτά ημερών. Ολοι παραμένουν στο σχολείο.

Η Επιστημονική Επιτροπή πρόκειται να εισηγηθεί τη συμμετοχή μόνο των εμβολιασμένων στα συνέδρια, ενώ για τους ανεμβολίαστους να ισχύει η ηλεκτρονική συμμετοχή.

Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, θα ισχύει η παρουσία ενός πελάτη ανά 9 τ.μ.

naftemporikigr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα