Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΔήμος Θέρμης: Σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής...

Δήμος Θέρμης: Σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των 52 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του δήμου Θέρμης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Αυγούστου συνάντηση εργασίας του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ευάγγελου Κελεσίδη στην οποία συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στυλιανός Αποστόλου. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι ενέργειες και οι εργασίες τις οποίες πραγματοποιεί στις σχολικές μονάδες η διοίκηση του δήμου ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα αναφορικά με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων όσον αφορά τα μέτρα προστασίας λόγω πανδημίας.

Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ήδη στις 52 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καλωπισμού των εσωτερικών χώρων με βάψιμο των αιθουσών και κάθε είδους μικροεργασίες όπου απαιτούνται.

Ο δήμαρχος Θέρμης κατά τη συνάντηση επεσήμανε ότι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί για τη δημοτική αρχή μείζονος σημασίας προτεραιότητα και στόχος της διοίκησης του δήμου είναι να παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη για τη δημιουργία καλύτερου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για τους μαθητές. «Οι δημότες επιλέγουν τη δημόσια εκπαίδευση και αποτελεί χρέος όλων μας να φροντίζουμε για την κτιριακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και ειδικότερα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων» υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή προγραμματίστηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2022 να γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, συνάντηση όλων των διευθυντών των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με το διευθυντή κ. Κελεσίδη, παρουσία του δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου, του αντιδημάρχου Παιδείας Στυλιανού Αποστόλου και της προέδρου της Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Ευαγγελίας Κούτρη. Στόχος της συνάντησης είναι ο εντοπισμός και η άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων διαπιστωθούν και άπτονται των αρμοδιοτήτων του δήμου, σε συνεργασία με του διευθυντές των σχολείων, ώστε όλα να είναι πανέτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα