Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΒασιλακόπουλος: Δεν θα υπάρξει ασφάλεια με το άνοιγμα των σχολείων

Βασιλακόπουλος: Δεν θα υπάρξει ασφάλεια με το άνοιγμα των σχολείων

”Όλα αυτά τα οποία συζητούμε, πως θα ανοίξουμε τα σχολεία μας ή τα πανεπιστήμιά μας με ασφάλεια, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν θα υπάρξει ασφάλεια, αυτή είναι η δική μου πρόβλεψης. Θα αρχίσει σιγά – σιγά να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας”, δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας με το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων, προβλέπει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα», η σχολική χρονιά ξεκινά με περίπου 400 διασωληνωμένους και 35 με 40 νεκρούς ημερησίως, «σα να πέφτει κάθε μέρα ένα λεωφορείο στο γκρεμό».

Δύο φορές πιο μεταδοτικός ο ιός – μισή η αποτελεσματικότητα των μέτρων

Θύμισε ότι το άνοιγμα των σχολείων τον περσινό Οκτώβριο, οδήγησε έναν μήνα μετά σε δεύτερο κύμα της επιδημίας και μάλιστα ενώ το κυρίαρχο στέλεχος του κορωνοϊού δεν ήταν ούτε στο μισό μεταδοτικό σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα. «Φέτος έχουμε έναν δυο φορές πιο μεταδοτικό ιό, άρα τα μέτρα που έπαιρνα πέρσι έχουν μισή αποτελεσματικότητα. Κοινή λογική», τόνισε χαρακτηριστικά. Όλα αυτά που συζητουμε πως θα ανοίξουμε σχολεία και πανεπιστήμια με ασφάλεια θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η δική μου πρόβλεψη είναι ότι δεν θα υπάρξει ασφάλεια με το άνοιγμα των σχολείων θα αρχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.  Ο καθηγητής εξέφρασε την έκπληξή του για τους ασθενείς που ζητούν να μην διασωληνωθούν και τόνισε ότι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης ότι η διασωλήνωση είναι αυτή που σκοτώνει και όχι ο κορωνοϊός.Πρόσθεσε ότι το νομικό καθεστώς δεν είναι σαφές και πως ένας ασθενής στα όρια της διασωλήνωσης έχει χαμηλό οξυγόνο, αναπνευστική ανεπάρκεια που θολώνουν τη δυνατότητά του να σκέφτεται σωστά.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα