Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΒαθμολογίες ειδικών μαθημάτων: Δείτε πως θα κινηθούν οι βάσεις

Βαθμολογίες ειδικών μαθημάτων: Δείτε πως θα κινηθούν οι βάσεις

Eπιβεβαιώνεται η εικόνα για μια γενική πτώση των βάσεων

Πτώση των βάσεων στις Αρχιτεκτονικές σχολές αλλά συγκράτηση των βαθμολογιών τους στις αγγλικές φιλολογίες και τα τμήματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των ΑΕΙ της χώρας δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών στα ειδικά και μουσικά μαθήματα που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Στο Ελεύθερο και το Γραμμικό σχέδιο (βασικά μαθήματα για τις Αρχιτεκτονικές σχολές) φέτος οι αριστούχοι (18-20) συνολικά από Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο  είναι 3,48% στο πρώτο μάθημα και 12,70% στο δεύτερο.

Πέρυσι στα ίδια μαθήματα οι επιδόσεις στις βαθμολογίες 18 έως 20 ήταν 3,59% και 23,99% αντίστοιχα, εμφανίζεται δηλαδή μια πτώση των αριστούχων στο Γραμμικό σχέδιο περίπου 10 μονάδων σε σχέση με την φετινή χρονιά.

Στα Αγγλικά οι αριστούχοι πέρυσι κινηθηκαν στο 2,08%, ενώ φέτος οι επιδόσεις απο 18-20 είναι στο ποσοστό 2,50%.

Γενικευμένη πτώση των βάσεων

Κατα τα άλλα επιβεβαιώνεται η εικόνα για μια γενική πτώση των βάσεων φέτος για την είσοδο στα πανεπιστήμια, η οποία θα φανεί ιδιαίτερα έντονη στο 4ο επιστημονικό πεδίο των σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Μετά και την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα, αναμένεται τις επόμενες ημέρες και πιθανότατα αύριο Πέμπτη ή την Παρασκευή να ξεκινήσει η διαδικασία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων.

Οι βαθμολογίες των ειδικών και των μουσικών μαθημάτων, καθώς και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ, των υποψηφίων  των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα  https://results. it.minedu.gov.gr.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα