Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΈτοιμη η πλατφόρμα με οδηγίες για γονικό έλεγχο στα κινητά των παιδιών...

Έτοιμη η πλατφόρμα με οδηγίες για γονικό έλεγχο στα κινητά των παιδιών – Πώς οι ανήλικοι θα προστατευθούν στο διαδίκτυο

Με στόχο οι γονείς να μπορέσουν με εύκολο τρόπο να ενεργοποιήσουν ενσωματωμένες λειτουργίες γονικού ελέγχου που υπάρχουν ήδη στα κινητά των παιδιών τους έρχεται άμεσα το επόμενο διάστημα η πλατφόρμα που ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, εξήγησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα που θα παρέχει οδηγίες στους γονείς για εργαλεία και ρυθμίσεις parental control στα κινητά που χρησιμοποιούν οι ανήλικοι είναι έτοιμη και μένει να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό.

Στόχος είναι να βοηθηθούν οι γονείς να έχουν καλύτερο έλεγχο του κινητού των παιδιών όπως πόσες ώρες το χρησιμοποιούν, τι περιεχόμενο βλέπουν, αλλά και τι πρέπει να βλέπουν.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαστεργίου είπε «πρέπει να πάμε σε μια λογική ότι ναι, καταλαβαίνω ότι το χρησιμοποιείς είναι εργαλείο ένα κινητό, είναι εργαλείο επικοινωνίας σε κάποιο βαθμό, ενημέρωσης, είναι εργαλείο αναζήτησης πραγμάτων. Αλλά θα πρέπει αυτό να γίνεται λελογισμένα. (…) Εφόσον έχει πρόσβαση στο κινητό του παιδιού του και έχει συμφωνήσει με το παιδί του ότι θα τα εγκαταστήσει αυτά τα φίλτρα, μετά μπορεί πλέον να έχει έλεγχο όχι στο τι λέει το παιδί του ή με ποιον μιλάει, αλλά τουλάχιστον στο αν έχει υπερβεί τους χρόνους ή αν δοκίμασε το παιδί να μπει σε ένα περιεχόμενο το οποίο σύμφωνα με τον γονιό του, δεν είναι συμβατό με την ηλικία του παιδιού».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα