Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - Παιδεία«Τσουνάμι» καταλήψεων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης

«Τσουνάμι» καταλήψεων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης

- Advertisement -

Πληθαίνουν  τα σχολεία της Θεσσαλονίκης στα οποία οι μαθητές τους πραγματοποιούν κατάληψη με το πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Κωστής Ουζούνογλου

Ενδεικτικά, υπό κατάληψη βρίσκονται τα: 1ο και 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Πολίχνης, 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, 1ο, και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και 6ο Γυμνάσιο Εύοσμου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Εύοσμου, 1ο και 3ο Γυμνάσιο Κορδελιού, ΕΠΑΛ Κορδελιού, 1ο και 2ο ΓΕΛ Συκεών, 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Συκεών, το ΓΕΛ Μαγνησίας, το 3ο Γυμνάσιο Εχεδώρου, το ΕΠΑΛ Λαγκάδα, το 2ο Γυμνάσιο Κάτω Τούμπας, το 27ο και το 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Ο Αριστείδης , μαθητής 2ου ΓΕΛ Πολίχνης και  μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, μιλάει στο Seleo για  τα για τα αιτήματα των μαθητών και την αυριανή κινητοποίηση.

«Αύριο το πρωί στις 10:30 έχουμε συνάντηση στο άγαλμα Βενιζέλου με τα αιτήματα μας να είναι απλά και πολύ ρεαλιστικά. Καταρχάς πρέπει να διευκρινιστεί κάτι. Δεν είμαστε αρνητές της μάσκας. Αυτό που ζητάμε είναι να τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοιό. Πιο συγκεκριμένα ζητάμε να «σπάσουνε» οι τάξεις των σχολείων μας. Από 28 παιδιά που είμαστε τώρα να γίνουν οι τάξεις των 15 ατόμων. Γιατί όσο και μας λένε ότι μας προστατεύει η μάσκα  πιστέψτε με δεν επαρκεί η προστασία της υπό αυτές τις συνθήκες. Επίσης ζητάμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε καθηγητές και καθαρίστριες. Το δικό μας σχολείο έχει δύο καθαρίστριες αλλά υπάρχουν και σχολεία με μία  όποτε καταλαβαίνετε ότι είναι αδύνατο να καθαριστεί ένα σχολείο από ένα άτομο».

«Τέλος ζητάμε την απόσυρση της τράπεζας θεμάτων. Την οποία πέρασαν ύπουλα μέσα στην καραντίνα αντί να ασχοληθούν σοβαρά με τα θέματα του κορωνοιού» καταλήγει ο Αριστείδης.

Το κύμα των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη μεγαλώνει  και από ότι φαίνεται οι μαθητές δεν είναι διατεθειμένοι  να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα