Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΠανελλαδικές 2022: Πριν τις 20 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Πανελλαδικές 2022: Πριν τις 20 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Τι είπε ο Κόπτσης για τις βάσεις των Πανελλαδικών

Πριν τις 20 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά πριν το Δεκαπενταύγουστο, ενώ οι διορισμοί των νέων μόνιμων εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια

Οπως εκτιμάται, οι φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών, θα σπρώξουν προς τα κάτω και σε όλα τα επιστημονικά πεδία τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Μάλιστα και οι περιζήτητες σχολές, δεν θα κινηθούν τόσο υψηλά, καθώς έχει αλλάξει ο τρόπος προσμέτρησης των μορίων.

Το σύστημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο: Κάθε υποψήφιος θα έχει τέσσερις βαθμολογίες, όμως τα μόριά του θα είναι διαφορετικά από σχολή σε σχολή, καθώς αλλάζουν οι συντελεστές βαρύτητας λόγω ποσοστών συμμετοχής των μαθημάτων.

Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι, εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

 

χορηγός επικοινωνίας

 

Διαβαστε Ακομα