Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΚεραμέως: Γιατί δεν κλείσαμε τα σχολεία

Κεραμέως: Γιατί δεν κλείσαμε τα σχολεία

.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απάντησε σήμερα στην ερώτηση γιατί δεν έκλεισαν τα σχολεία παρά το γεγονός πως πολλοί ειδικοί είχαν ταχθεί υπέρ της προσωρινής διακοπής των δια ζώσης μαθημάτων.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως πάντα οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά όπως έχει αποδειχθεί στα σχολεία δεν υπήρξε διασπορά του ιού.

Συμπλήρωσε δε πως θα ήταν εγκληματικό να κλείσουν τα σχολεία για όλη την διάρκεια της πανδημίας.

Όσον αφορά στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, η υπουργός είπε ότι είναι ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής.

«Δεν είναι δυνατόν», παρατήρησε η υπουργός, «να εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μαθητές με βαθμό 1/20, καθώς κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους συμφοιτητές τους, αλλά και τον Έλληνα φορολογούμενο».

Η κ. Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι η ελάχιστη βάση για κάθε τμήμα θα καθορίζεται από το οικείο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα καθορίζει επίσης τον αριθμό των εισακτέων, αλλά και συντελεστή βαρύτητας για κάποια μαθήματα.

Σε ό,τι αφορά στους λεγόμενους «αιώνιους φοιτητές», η υπουργός είπε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει όριο φοίτησης καθώς το ποσοστό τους είναι περίπου στο 40% των φοιτητών που σπουδάζουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στον αντίποδα όμως θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για φοιτητές που αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους για λόγους υγείας, είτε γιατί αναγκάστηκαν να δουλέψουν προσωρινά και δεν είχαν τη δυνατότητα να σπουδάζουν παράλληλα.

Σχετικά με την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση για ξεπούλημα της δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικής, τόνισε πως αυτό είναι μια μεγάλη παραπλάνηση, καθώς δεν είναι αληθές ότι όλοι οι απόφοιτοι ιδιωτικών κολεγίων θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους αποφοίτους των ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς η αναγνώριση των πτυχίων τους δεν θα είναι αυτόματη.

Αναφορικά με τις μεταγραφές των φοιτητών, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι πλέον υπάρχει ένα νέο καθεστώς, στο οποίο έχουν εισαχθεί και ακαδημαϊκά κριτήρια.

Για το μείζον ζήτημα της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, διευκρίνισε ότι σε ιδρύματα που υπάρχει πρόβλημα, την φρούρηση θα αναλάβουν ομάδες με ειδική εκπαίδευση που θα λειτουργούν αποτρεπτικά, δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα και θα έχουν συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις εκτός Σχολών.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα

Ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη (23/12)