Αρχική Εκπαίδευση - Παιδεία Γκάγκα: Αν δούμε πως υπάρχει μετάδοση, θα κλείσουν τα σχολεία

Γκάγκα: Αν δούμε πως υπάρχει μετάδοση, θα κλείσουν τα σχολεία

Με πολύ προσεκτικά μέτρα και διαρκή παρακολούθηση από κυβέρνηση και ειδικούς ανοίγουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η νέα υφυπουργος Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η ίδια, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, προειδοποίησε πως αν υπάρξει μετάδοση, τότε δεν αποκλείεται να κλείσουν εκ νέου.«Ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα, με καλό καιρό, ανοιχτά παράθυρα κ.ο.κ. Θα είμαστε από πάνω, θα το παρακολουθούμε. Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Αν υπάρξει μετάδοση, ασφαλώς θα κλείσει το σχολείο. Θα το δούμε, θα το παρακολουθήσουμε αν υπάρξουν πολλά κρούσματα στα σχολεία θα δούμε αν πρέπει να γίνουν αλλαγές. Ξεκινάμε με πολύ αυστηρά μέτρα και έντονο έλεγχο. Δεν θα υποχρεώσουμε όμως τα παιδιά να εμβολιαστούν, παρότι το συστήνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στη μετάλλαξη Δέλτα, ανέφερε πως «αφορά πάνω από το 90% κρουσμάτων, σχεδόν 100%. Δεν θέλει κανείς μας να λάβουμε οριζόντια μέτρα. Δύο είναι τα τινά: Πρέπει σαν κοινωνία να πορευτούμε όλοι μαζί για την ασφάλεια και το μέλλον όλων μας. Ο εμβολιασμός είναι πάρα πολύ σημαντικός» επικαλούμενη την περίπτωση της Δανίας η οποία, με ποσοστό εμβολιασμού πάνω του 80% των πολιτών, δεν έχει κρούσματα και αποσύρει τα μέτρα στις 10 του μήνα. Όσον αφορά τους στόχους που η ίδια βάζει μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Μίνα Γκάγκα υπογράμμισε ότι αυτοί είναι δύο ειδών: «Οι κοντινοί και οι μακροπρόθεσμοι. «Το κοντινό είναι η πλήρης αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε η υφυπουργός και συνέχισε «μακροπρόθεσμα είναι η σωστή λειτουργία του ΕΣΥ με καλές συνθήκες. Με ασφάλεια και χαρά στον τόπο εργασίας για όλους τους υγειονομικούς».

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

Must Read

- Advertisement -S-