Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΑνησυχούν οι γονείς: Πότε θα ξεκινήσουν επιτέλους τα σχολικά γεύματα;

Ανησυχούν οι γονείς: Πότε θα ξεκινήσουν επιτέλους τα σχολικά γεύματα;

.Την ανησυχία χιλιάδων γονέων, καθώς φαίνεται ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος σχολικών γευμάτων για την τρέχουσα σχολική χρονιά, εκφράζει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  σε ανακοίνωση της .

Συγκεκριμένα :

Τα σχολεία άνοιξαν …..Χωρίς τα σχολικά γεύματα

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη με την αγωνία των γονιών όλο να μεγαλώνει για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη νέα χρονιά.
Σε μια περίοδο που κάθε οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει λόγω της ακρίβειας δεκά-δες προβλήματα και που κάθε μέρα αναρωτιόμαστε τι μας ξημερώνει, έρχεται το Υ-πουργείο για να μας εκπλήξει για άλλη μια φορά αρνητικά.
Τα σχολικά γεύματα (ανεξάρτητα από τα σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος) δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.
Τα σχολικά γεύματα αποτελούν μία σημαντική ανακούφιση για τις οικογένειες, συμπε-ριλαμβανομένων και των προσφύγων και μεταναστών, που είτε αδυνατούν να προ-σφέρουν ένα πλήρες γεύμα στα παιδιά τους, είτε η προετοιμασία των γευμάτων επι-φορτίζει ακόμη περισσότερο το ήδη βεβαρημένο τους πρόγραμμα. Και διασφαλίζουν την ίση πρόσβαση σε όλους τους μαθητές στην κάλυψη μίας από τις βασικότερες α-νάγκες τους.
Ενώ το υπουργείο μας έλεγε ότι όλα θα είναι έτοιμα με το άνοιγμα των σχολείων, βλέ-πουμε να μπαίνουν επιπλέον εμπόδια στην κάλυψη ακόμα και στοιχειωδών αναγκών, όπως της διατροφή των παιδιών μας, την περίοδο μάλιστα που λόγω της ξέφρενης ανόδου των τιμών σε όλα τα είδη διατροφής, και όχι μόνο, εξανεμίζεται το εισόδημα μας.
Άμεσα, χωρίς επιπλέον καθυστέρηση, να ξεκινήσει το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και η διεύρυνσή του να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, όλων των βαθμίδων, στις σχολικές μονάδες που θέλουν να συμμετάσχουν.
.

 Διαβάστε Ακόμα