Αρχική Εκπαίδευση - Παιδεία Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του καθηγητή μαιευτικής που κατηγορείται για ασέλγεια σε...

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του καθηγητή μαιευτικής που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος φοιτητριών

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του διευθυντή μαιευτικού γυναικολογικού τμήματος ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη και καθηγητή του Τμήματος Μαιευτικής του ΔΙΠΑΕ που κατηγορείται για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας κατ’ εξακολούθηση

Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη του διευθυντή μαιευτικού γυναικολογικού τμήματος ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη και καθηγητή του Τμήματος Μαιευτικής του ΔΙΠΑΕ που κατηγορείται για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας κατ’ εξακολούθηση.

Η διαδικασία σε βάρος του εκκίνησε ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν οκτώ φοιτήτριες και τρεις πελάτισσές του, με τη δικογραφία να έχει σχηματισθεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο. Συγκλονιστικό είναι ότι η πρώτη μαρτυρία χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

«Θέλουμε όλα τα κορίτσια να παραδειγματιστούν από το θάρρος μας και να μη δεχθούν ποτέ από κάποιον παρόμοια συμπεριφορά. Είναι ανεπίτρεπτο να πρέπει να υποβληθεί μια γυναίκα σε γυναικολογικό έλεγχο και να φοβάται για το τι μπορεί να υποστεί και να ντρέπεται για την εξέταση. Η κίνηση μας αυτή ανοίγει το δρόμο στην αντίσταση απέναντι στη σεξουαλική παρενόχληση και στην τιμωρία όλων όσων προβαίνουν σε πράξεις όπως αυτή. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραβιάσει τα προσωπικά μας όρια είτε είναι γιατρός μας είτε καθηγητής μας. Με την κίνηση μας αυτή θέλουμε να σπάσουμε την αλυσίδα των κατά συρροή παρενοχλήσεων από τον καθηγητή-γυναικολόγο και να προστατεύσουμε και τα υπόλοιπα κορίτσια. Ο αγώνας αυτός δίνεται για όλες μας. Θα μπορούσε να συμβεί στη καθεμία, στις αδερφές/ξαδέρφες/μητέρες μας. Καμία δεν πρέπει να φοβάται τον γιατρό της ή τον καθηγητή της. Θέλουμε να κάνουμε τους ιατρικούς ελέγχους και τα μαθήματα μας άφοβα. Ζητούμε ο κόσμος να αναγνωρίσει τον αγώνα μας και να μας στηρίξει» λέει μία από τις καταγγέλλουσες.

Για σήμερα, λοιπόν, είχε οριστεί η εξ’ αναβολής δικάσιμος της υπόθεσης, η οποία έχει ήδη ματαιωθεί μια φορά λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, ενώ έλαβε και μια αναβολή κατόπιν αίτησης του κατηγορουμένου. Τελικά, μετά από αίτημα της υπεράσπισης η δίκη αναβλήθηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί ότι για τη σημερινή δικάσιμο είχαν κληθεί από την εισαγγελία να καταθέσουν επιπλέον πέντε γυναίκες ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του.
Σε περίπτωση καταδίκης, ο καθηγητής και γυναικολόγος κινδυνεύει να χάσει τα επαγγελματικά του δικαιώματα και να τεθεί υπό την κρίση του υπουργείου Παιδείας η θέση του στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Για το θέμα, έχει ενημερωθεί από την εισαγγελία και η υπουργός Παιδείας. Όσο για το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) έχει παραπέμψει το πειθαρχικό παράπτωμα του καθηγητή στο ΣτΕ, στην ειδική επιτροπή για τα μέλη ΔΕΠ.

Ο κατηγορούμενος συνεχίζει και ασκεί τα καθήκοντα του τόσο στην ιδιωτική κλινική στην οποία εργάζεται όσο και στο Τμήμα Μαιευτικής.

- Advertisement -

Must Read

- Advertisement -S-