Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήεκλογές 2023Συμεών Κουπελόγλου: Σκοπεύω να εργαστώ για να αναδείξω τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης

Συμεών Κουπελόγλου: Σκοπεύω να εργαστώ για να αναδείξω τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης

Ο  υποψήφιος βουλευτής  της  Ελληνικής Λύσης στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Συμεών Κουπελόγλου μιλάει στο Seleo.gr, για το δίλημμα των εκλογών, τα προβλήματα  της πόλης, τους στόχους και τις θέσεις τους, αλλά και για τη τραγωδία των Τεμπών που συγκλόνισε τη χώρα.

«Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί οι πολιτικές που αναφέρεται πολλά χρόνια πριν. Στα χρόνια της κρίσης το κράτος έπρεπε να ασχοληθεί πρώτα με τον αδύναμο. Δεν υπάρχουν πολίτες α’ και β’ κατηγορίας. Η Ελληνική Λύση βρίσκεται από την σύστασή της στο πλευρό των ασθενέστερων και υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του στο Seleo.gr.

Κύριε Κουπελόγλου, πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής, αν και ήδη στο παρελθόν βάλατε υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα. Γιατί αυτή η μετάβαση στην κεντρική πολιτική σκηνή; Θεωρείτε ότι θα μπορέσετε από τη θέση του βουλευτή να βοηθήσετε πιο ουσιαστικά στα ανοιχτά ζητήματα της Θεσσαλονίκης;

Από τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής μου με απασχολούσαν όσα συνέβαιναν γύρω μου. Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά ήταν έμφυτο.  Έθεσα υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές παρακινούμενος από τον περίγυρο μου με σκοπό να συνδράμω στην ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν επικεντρώθηκα στην επαγγελματική μου εξέλιξη. Ποτέ δεν έπαψα να νοιάζομαι για το κοινό καλό. Η προσφορά σε αυτούς που έχουν ανάγκη δίνει νόημα στην ύπαρξή μου. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ τους κυβερνώντες να αγνοούν τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Δεν μπορείς να γνωρίζεις τις ανάγκες του κόσμου αν ζεις αποκομμένος στο γραφείο σου. Φίλοι και γνωστοί μου με προέτρεψαν να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική σκηνή. Ως βουλευτής σκοπεύω να εργαστώ για να αναδείξω τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων της και να συμβάλω στην επίλυσή τους. Ωστόσο, να τονίσω ότι η εκλογή μου δεν αποτελεί για μένα αυτοσκοπό. Δεν γεννήθηκα πολιτικός και δεν σκοπεύω να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Όσο ρομαντικό κι αν ακούγεται θα ήθελα να εκλεγώ για να γίνω η φωνή των αδικημένων συμπολιτών μου.

Και γιατί με την Ελληνική Λύση;

Τα περισσότερα πολιτικά κόμματα έχουν απαξιωθεί πλήρως στα μάτια του λαού. Η Ελληνική Λύση είναι μια πολιτική πρόταση που έχει τις απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας. Επέλεξα να ακολουθήσω μια πολιτική δύναμη που βάζει πρώτα τους Έλληνες. Αυτός είναι ο πολιτικός χώρος στον οποίον ανήκω. Στο πρόσωπο του Κυριάκου Βελόπουλου είδα τον πολιτικό που δεν φοβάται να συγκρουστεί με το κατεστημένο. Τον πολιτικό που νοιάζεται για το συμφέρον του λαού και είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με όποιον χρειαστεί για να το υπερασπιστεί. Έλαβα την απόφαση να συστρατευτώ μαζί του γιατί ταυτίστηκα με τον πολιτικό του λόγο και πιστεύω ότι μπορεί να δυναμώσει την θέση της πατρίδας μας διεθνώς. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου η Ελληνική Λύση θα καταγράψει το μεγαλύτερο ποσοστό από την ίδρυσή της. Ο λαός κουράστηκε να ψηφίζει πολιτικούς που δεν κρατούν τις υποσχέσεις τους. Τώρα είναι η ώρα της Ελληνικής Λύσης.

Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας είναι μονόδρομος; Πόσο θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους η τραγωδία των Τεμπών;

Η Ελληνική Λύση δεν θέλει να συγκυβερνήσει. Όπως έχει πει και ο πρόεδρός μας η Ελληνική Λύση έχει σκοπό να κυβερνήσει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 3% ξεκίνησε. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι οι διακομματικές συναλλαγές είναι πέρα και έξω από την φιλοσοφία της Ελληνικής Λύσης. Όσο για το αν θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα η τραγωδία των Τεμπών νομίζω ότι η απάντηση είναι προφανής. Ο κόσμος αποφασίζει ποιον θα ψηφίσει αξιολογώντας τα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Η τραγωδία των Τεμπών πλήγωσε όλους τους Έλληνες. Έφερε στην επιφάνεια όλες της παθογένειες του ελληνικού κράτους. Υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη και αυτό θα ληφθεί υπ’ όψιν από τους ψηφοφόρους στην κάλπη.

Έχετε αναπτύξει ιδιαίτερη κοινωνική δράση με δωρεές απινιδωτών σε σχολεία και συλλόγους, ενώ συχνές είναι οι αναφορές σας σε θέματα που αφορούν τα άτομα με ιδιαιτερότητες. Θεωρείτε ότι πρέπει να εφαρμοστούν πιο αποτελεσματικές και ουσιαστικές πολιτικές για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων;

Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί οι πολιτικές που αναφέρεται πολλά χρόνια πριν. Στα χρόνια της κρίσης το κράτος έπρεπε να ασχοληθεί πρώτα με τον αδύναμο. Δεν υπάρχουν πολίτες α’ και β’ κατηγορίας. Η Ελληνική Λύση βρίσκεται από την σύστασή της στο πλευρό των ασθενέστερων και υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους. Ο «σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας», όπως αναφέρει το άρθρο 2 του Συντάγματος. Το πρόγραμμά μας ορίζει αναλυτικά τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν για την ίση αντιμετώπιση κάθε πολίτη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα