Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕκλογές 2023 – Πάτρα: Η γυναίκα που ψήφισε πρώτη στέλνει το δικό...

Εκλογές 2023 – Πάτρα: Η γυναίκα που ψήφισε πρώτη στέλνει το δικό της μήνυμα

Οι εκλογές βρίσκονται σε εξέλιξη χωρίς να λείπουν τα προβλήματα. Στην Πάτρα, το πρώτο ψηφοδέλτιο έπεσε από τα χέρια γυναίκας…

Η κυρία που βλέπετε ψήφισε στο εκλογικό κέντρο στο 26ο δημοτικό σχολείο της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα. Πρέπει να έκανε ρεκόρ χρόνου προσέλευσης καθώς έριξε το ψηφοδέλτιο 50 δευτερόλεπτα μετά τις 07:00 όταν άνοιξαν οι κάλπες. Πριν συμπληρωθεί δηλαδή το πρώτο λεπτό της διαδικασίας.

Όπως δήλωσε στην κάμερα του flamis.gr ήθελε να πάει εκκλησία και επέλεξε να περάσει πρώτα από το σχολείο στην Πάτρα για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα. Ευχήθηκε να κερδίσει ο καλύτερος, χωρίς να αποκαλύψει τις κομματικές της προτιμήσεις.

Όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία η κάλπη, την ώρα που έπαιρνε στα χέρια τα ψηφοδέλτια ήταν άδεια.


Από το ξεκίνημα της διαδικασίας δεν έλειψαν και τα προβλήματα. Σε πολλά εκλογικά τμήματα της Πάτρας δεν υπήρχε ούτε ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής. Σε κάθε τμήμα είχαν οριστεί 4 μέλη και 4 αναπληρωματικά και όπως έλεγαν δικαστικοί αντιπρόσωποι, εκλογές δεν μπορούν να γίνουν χωρίς να υπάρχουν αυτά τα άτομα στις θέσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επιστρατεύονται ως συνήθως οι εκπρόσωποι των κομμάτων μήπως και κινηθεί γρηγορότερα η διαδικασία. Σε κάποια τμήματα οι ψηφοφόροι μάζευαν μόνοι τους τα πάνω από 30 ψηφοδέλτια των κομμάτων και η καθυστέρηση ήταν εμφανής.

Newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα