Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Επίθεση αντιεξουσιαστών στο σπίτι του Χρ.Νάστα

Θεσσαλονίκη: Επίθεση αντιεξουσιαστών στο σπίτι του Χρ.Νάστα

Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, δέχτηκε ο Α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χρήστος Νάστας, με μακρά θητεία ως πρόεδρος Πρωτοδικών Σερρών.

Την επίθεση καταδικάζει με ανακοίνωση της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ τονίζει ότι δεν πτοείται από τέτοιες ενέργειες.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στην οικία του Α’ Αντιπροέδρου της Ένωσης και τις απειλές που αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επανειλημμένως, έχει αιτηθεί την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών.

Καλούμε την Πολιτεία, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος, διότι είναι θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών.

Ο Χρήστος Νάστας
Ο Χρήστος Νάστας γεννήθηκε το 1957 στον Παλαιόπυργο Τρικάλων. Φοίτησε στο Α΄ Γυμνάσιο Τρικάλων. Το έτος 1975 εισήχθη στη Νομική Σχολή Θράκης και αποφοίτησε το 1980. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό τα έτη 1981-1983 και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Ανθυπολογαχού. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο ενήλικων τέκνων. Άσκησε δικηγορία επί 18 μήνες στα Τρίκαλα.

Από το 1984, μετά επιτυχή συμμετοχή στο διαγωνισμό εμμίσθων παρέδρων, έγινε δικαστής της πολιτικής-ποινικής δικαιοσύνης. Υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Σερρών ως Πάρεδρος και ως Πρωτοδίκης έως το 2002, στο Πρωτοδικείο Καβάλας ως Πρόεδρος Πρωτοδικών έως το 2005, στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ως Πρόεδρος Πρωτοδικών έως το έτος 2008, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης ως Εφέτης έως 31/3/2018, στο Εφετείο Αθηνών ως Πρόεδρος Εφετών από 1/4/2018 έως 15/9/2018 και στο Εφετείο Θεσσαλονίκης ως Πρόεδρος Εφετών από 16/9/2018.

Είναι κάτοχος δύο τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (στο Αστικό-Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο και στο Ποινικό Δίκαιο και Εγκληματολογικές Επιστήμες). Έχει παρακολουθήσει πολλά σημαντικά επιμορφωτικά προγράμματα και συνέδρια. Από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Νοέμβριο του 2009 αποσπάστηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με αντικείμενο νομοπαρασκευαστικό έργο του Υπουργείου.

Επί δύο συνεχόμενες θητείες (2012-2014, 2014-2016) εξελέγη Πρόεδρος της Εφετειακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ τη διετία 2018-2020 εξελέγη τακτικό Μέλος του ΔΣ της Ένωσης. Τη διετία 2006-2008 διετέλεσε αιρετός Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Επί δύο συνεχόμενες θητείες (2014-2016, 2016-31/3/2018) εξελέγη αιρετό τακτικό μέλος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Από την 1/10/2020 διετέλεσε, με διετή θητεία, αιρετός Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, Διαχείρισης και Λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία προήχθη σε Αρεοπαγίτη.

olanea.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός ΕπικοινωνίαςΔιαβάστε Ακόμα