Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος ο οποίος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά τον 23χρονο αδερφό του στο σπίτι τους στην περιοχή της Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη.
Ο ανήλικος οδηγήθηκε χθες το πρωί στον Εισαγγελέα ποινικής δίωξης που του απήγγειλε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων από πρόσωπο που οπλοφορεί. Ενώπιον του εισαγγελέα ο δράστης φέρεται να υποστήριξε πως δεν ξέρει πώς έφτασε σε αυτό το σημείο. Ο 16χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς πως είχε συσσωρευμένη οργή μέσα του. Το κίνητρο φέρεται να είναι ο χωρισμός των γονέων του και ότι μεταξύ τους είχαν έντονες αντιπαραθέσεις για το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή του απολογία ο ανήλικος ήταν ερειστικός και νευρικός ενώπιον των δικαστικών Αρχών ενώ φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν χρειάζεται δικηγόρο και πως θα πει ο ίδιος τα όσα έγιναν.
Το 23χρονο θύμα που είναι φαντάρος δίνει μάχη στη ΜΕΘ μετά το πολύωρο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους γιατρούς ως ιδιαιτέρως σοβαρή.
Το χρονικό
Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, στο σπίτι όπου ζουν τα δύο αδέλφια. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο πατέρας είχε παραλάβει τον 23χρονο από το στρατόπεδο όπου υπηρετεί τη θητεία του και τον πήγε στο σπίτι.
Την ώρα του επεισοδίου, δράστης και θύμα ήταν μόνοι τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγήθηκε λεκτικός διαπληκτισμός.
Ο ανήλικος μαχαίρωσε τον 23χρονο σε θώρακα και πόδι.