Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήH Airbnb παρατείνει την απαγόρευση των πάρτι έως το τέλος του καλοκαιριού

H Airbnb παρατείνει την απαγόρευση των πάρτι έως το τέλος του καλοκαιριού

Η Airbnb παρατείνει την απαγόρευση των πάρτι σε ακίνητα τουλάχιστον έως το τέλος του καλοκαιριού και παρά τη χαλάρωση των περιορισμών σε μερικές χώρες.

Η μέγιστη πληρότητα θα παραμένει στα 16 άτομα με μερικές εξαιρέσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλατφόρμας η αορίστου χρόνου απαγόρευση των πάρτι, που επιβλήθηκε αρχικά τον πέρυσι τον Αύγουστο, είναι προς όφελος της δημόσιας υγείας. Παράλληλα υποστήριξε πως η πολιτική αυτή υπήρξε δημοφιλής μεταξύ των ιδιοκτητών ακινήτων. Η Airbnb ανακοίνωσε ακόμα πως θα προχωρά σε νομικά μέτρα σε περίπτωση που, είτε φιλοξενούμενοι είτε ιδιοκτήτες ακινήτων, παραβιάσουν την απαγόρευση.

Η δημοφιλής πλατφόρμα έχει πλέον αφαιρέσει την επιλογή «event-friendly» από την εφαρμογή κρατήσεων. Η επιλογή αναμένεται να επανέλθει έως το τέλος του καλοκαιριού όταν η απαγόρευση θα επανεξεταστεί.

Στην ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει πως κατά τις τελευταίες εβδομάδες χρήστες, ειδικά σε περιοχές που «ανοίγουν» σταδιακά, της ζητούσαν να αποσαφηνίσει τι σκοπεύει να κάνει με την απαγόρευση. «Ανακοινώνουμε την παράταση της απαγόρευσης τουλάχιστον έως το τέλος του καλοκαιριού του 2021», ξεκαθάρισε απαντώντας στους χρήστες.

Σε ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, απαγορεύτηκε σε χρήστες κάτω των 25 να νοικιάζουν ολόκληρα σπίτια στις περιοχές που κατοικούν. Στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε τον Απρίλιο πως χρήστες με κακές κριτικές δεν θα μπορούν να κλείνουν μονοήμερες διανυκτερεύσεις ή να προχωρούν σε κρατήσεις τελευταίας στιγμής κατά το τριήμερο της 4ης Ιουλίου.

Η εταιρεία αναφέρει πως η απαγόρευση αποτελεί κομμάτι των προσπαθειών για προώθηση του «ασφαλούς και υπεύθυνου ταξιδιού» μετά από παράπονα που έγιναν από τοπικές κοινότητες για φασαρία και αναστάτωση.

Σημειώνεται ωστόσο πως η Airbnb προβλέπει «άνευ προηγουμένου» ανάκαμψη των ταξιδιών και έχει καταγράψει αύξηση των κρατήσεων.Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, οι κρατήσεις των ΗΠΑ ξεπέρασαν προ-πανδημίας τα επίπεδα, ενώ καταγράφηκε «σταθερή βελτίωση» σε Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία. Παρά τα αισιόδοξα μηνύματα η δημοφιλής πλατφόρμα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη «σοβαρότητα και τη διάρκεια» των συνεχιζόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών, ιδιαίτερα εκτός των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα