Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήGoogle: “Τσεκούρι” σε περίπου 12.000 θέσεις εργασίας από τη μητρική εταιρεία

Google: “Τσεκούρι” σε περίπου 12.000 θέσεις εργασίας από τη μητρική εταιρεία

“Τσεκούρι” σε περίπου 12.000 θέσεις εργασίας βάζει η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet. Δηλαδή  θα απολυθεί το 6% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Σούνταρ Πιτσάι μίλησε για το θέμα των απολύσεων των εργαζομένων. Η εταιρεία είχε αυξήσει με πολύ γρήγορο ρυθμό τον αριθμό των εργαζομένων της τα τελευταία χρόνια, είπε σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως τα δεδομένα αυτά έχουν αλλάξει σήμερα. «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που μας οδήγησαν εδώ», είπε και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο γίνονται απολύσεις.

Γιατί γίνονται απολύσεις
Οι περικοπές προσωπικού έρχονται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Microsoft ότι θα απολύσει 10.000 εργαζομένους.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας αφορούν σε ολόκληρη την εταιρεία μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και τα τμήματα ορισμένων εταιρικών λειτουργιών αλλά και μερικά τμήματα  μηχανολογίας και προϊόντων. Οι απολύσεις εργαζομένων θα είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και αμέσως μετά θα αφορά το προσωπικό στις ΗΠΑ.

To μήνυμα στους εργαζόμενους
Η Alphabet έχει ήδη στείλει emails στους εργαζομένους που θα επηρεαστούν από τις απολύσεις. Ωστόσο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των απολύσεων των εργαζομένων αυτό θα πάρει περισσότερο χρόνο στις υπόλοιπες χώρες λόγω των τοπικών νόμων και των πρακτικών που εφαρμόζονται για την απασχόληση.

Σημειώνεται δεν πως η είδηση για τις απολύσεις των εργαζομένων έρχεται επειδή υπάρχει οικονομική αβεβαιότητα αλλά και προσδοκίες για  θέματα τεχνολογίας   καθώς η Google και η Microsoft επενδύουν σε έναν αναπτυσσόμενο τομέα λογισμικού γνωστό ως αναγεννητική τεχνητή νοημοσύνη (generative artificial intelligence).

« Είμαι βέβαιος πως υπάρχει μεγάλη τεράστια ευκαιρία μπροστά μας χάρη στη δύναμη της αποστολής μας, στην αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και στις πρώιμες επενδύσεις μας στην AI » είπε ο Πιντσάι.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα