Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές στη Γερμανία για τον εντοπισμό του άνδρα που φέρεται να πέταξε ένα 10χρονο αγόρι από γέφυρα επειδή μιλούσε ουκρανικά.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η επίθεση αυτή είχε πολιτικά κίνητρα, καθώς οι εντάσεις δεδομένου ότι όπου πάνω από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί έχουν ζητήσει άσυλο από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν αρχίσει να αυξάνονται.
Το περιστικό έλαβε χώρα στην πόλη Άινμπεκ στην Κάτω Σαξωνία. Ο άνδρας που εκτιμάται ότι είναι γύρω στα 40 πλησίασε μία ομάδα παιδιών που βρισκόταν κοντά σε μια γέφυρα και μιλούσαν ουκρανικά.
Αρχικά, τους επέπληξε λέγοντάς τους ότι θα έπρεπε να μιλούν ρωσικά και επέμεινε ότι η Ουκρανία ξεκίνησε τον πόλεμο. Στη συνέχεια επιτέθηκε σε δύο από τα παιδιά, τραβώντας ένα κορίτσι από τα μαλλιά και πετώντας ένα αγόρι από τη γέφυρα από ύψος πέντε μέτρων.
Ο ανήλικος χτύπησε στα σιδερένια στηρίγματα της γέφυρας και έπειτα έπεσε στο νερό. Ο 40χρονος στη συνέχεια του πέταξε ένα μπουκάλι και τράπηκε σε φυγή.
Η παρέα του αγοριού το βοήθησε να βγει από το νερό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ευτυχώς υπέστη μόνο μικροτραυματισμούς στο αριστερό πόδι και το κεφάλι και πήρε γρήγορα εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την εισαγωγή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις κατά Ουκρανών προσφύγων έχουν αυξηθεί στη Γερμανία από τη στιγμή που η κυβέρνηση του Βερολίνου πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των Ουκρανών.
Ρώσοι που ζουν στη Γερμανία αλλά και ακροδεξιές ομάδες φιλικά προσκείμενες προς τον Πούτιν στοχοποιούν συχνά Ουκρανούς πρόσφυγες. Για παράδειγμα, πρόσφατα Ουκρανοί φοιτητές στη Φρανκφούρτη βρήκαν το γράμμα Ζ, γραμμένο στον κοιτώνα τους.
Με τη σειρά τους ορισμένοι Ουκρανοί στο Βερολίνο ανέφεραν ότι αφαίρεσαν κάθε σύμβολο από την ενδυμασία τους που υποδηλώνει την καταγωγή τους, λόγω της ανησυχίας τους μήπως γίνουν στόχοι τέτοιας εχθρότητας.
Στη Γερμανία ζουν περίπου 3,5 εκατομμύρια εθνοτικοί Ρώσοι, αποτελώντας τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον δυτικό κόσμο. Επιπλέον, η χώρα φιλοξενεί Ρώσους γερμανικής καταγωγής και Ρώσους Εβραίους, πολλοί από τους οποίους μετανάστευσαν στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Αν και τα περισσότερα από αυτά τα άτομα έχουν ενσωματωθεί με επιτυχία στη γερμανική κοινωνία, ορισμένα είναι ύποπτα για φιλοκρεμλινικές συμπάθειες, οι οποίες έχουν γίνει πιο ορατές μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Πηγή: CNN Greece