Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήEurovision: Ερευνάται το τραγούδι του Ισραήλ για τις αναφορές στην επίθεση της...

Eurovision: Ερευνάται το τραγούδι του Ισραήλ για τις αναφορές στην επίθεση της Χαμάς – Πιθανός ακόμα και ο αποκλεισμός

Οι διοργανωτές της Eurovision δήλωσαν ότι εξετάζουν τους στίχους της συμμετοχής του Ισραήλ, για την οποία υποστηρίζεται ότι κάνει αναφορά στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, αντίθετα με τους κανόνες που απαγορεύουν τις αναφορές στην πολιτική.

Οι στίχοι του τραγουδιού «October Rain» («Βροχή του Οκτωβρίου»), που τραγουδά η Έντεν Γκολάμ, διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Israel Hayom, οι στίχοι του τραγουδιού λένε μεταξύ άλλων: «Δεν έχει μείνει αέρας για να αναπνεύσεις», «Ήταν όλα καλά παιδιά, το καθένα από αυτά» και αναφέρεται σε «λουλούδια», έναν στρατιωτικό κωδικό για τους νεκρούς του πολέμου.

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ Kan, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι οι στίχοι που διέρρευσαν ακριβείς και δήλωσε ότι βρίσκεται σε διάλογο με την EBU, τη διοργανώτρια του διαγωνισμού. Ο Ισραηλινός υπουργός Πολιτισμού Μίκι Ζόχαρ δήλωσε, πάντως, ότι θα ήταν σκανδαλώδες να αποκλειστεί το τραγούδι, το οποίο, όπως είπε, δεν ήταν πολιτικό.

Εκπρόσωπος της Eurovision, όπως αναφέρει ο Guardian, επιβεβαίωσε ότι οι στίχοι είναι υπό έλεγχο, αλλά η διαδικασία είναι εμπιστευτική μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση.

Όλοι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς των χωρών που θα λάβουν μέρος έχουν προθεσμία έως τις 11 Μαρτίου για να υποβάλουν επίσημα τις συμμετοχές τους. Εάν ένα τραγούδι κριθεί απαράδεκτο για οποιονδήποτε λόγο, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να υποβάλουν νέο τραγούδι ή νέους στίχους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα